Absolvenţii UMF au rostit jurământul lui Hippocrate. „Drumul nostru nu se opreşte aici“

joi, 27 iunie 2019, 01:57
2 MIN
 Absolvenţii UMF au rostit jurământul lui Hippocrate. „Drumul nostru nu se opreşte aici“

Universitatea de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa“ din Iaşi a organizat în cursul zilei de ieri un fastuos curs festiv pentru cei peste 1.700 de absolvenţi de la toate cele patru facultăţi ale instituţiei de învăţământ superior medical, inclusiv cei de la liniile cu predare în limba engleză şi franceză. Ceremonialul care a avut loc în Piaţa Naţiunilor, din esplanada din faţa UMF, s-a bucurat de participarea a mii de părinţi şi prieteni ai absolvenţilor, cât şi de întreaga conducere a universităţii.

Decanii şi rectorul au luat pe rând cuvântul pe scenă şi i-au încurajat pe tineri să profeseze în domeniu cu gândul mereu la pacienţi şi la res­pec­tarea profesiei, urându-le succes şi la examenele ce urmează pentru a putea intra într-un program de rezidenţiat. Entuziasmul tinerilor a trecut de căldura care a atins şi 40 de grade în cursul zilei de ieri, aceştia decla­rându-se fericiţi să ridice certificatul de absolvire şi să rostească împreună cu colegii lor jurământul lui Hippocrate.

„Alegerea Universităţii a fost de asemenea o piatră de încercare, ardeleancă fiind, am ales Mol­dova, şi în special Iaşi (după cum spune soţul meu, Iaşul marilor iubiri), în ciuda sugestiilor făcute de unele cadre universitare şi colegi din facultăţile anterioare. Ca familie, desigur că timpul şi distanţa ne-au ţinut departe unul de celălalt, dar dragostea în primul rând, încrederea, devotamentul şi credinţa ne-au ţinut unul lângă celălalt, în toţi aceşti ani“, a spus Ioana-Maria Ţepeş-Bobescu, absolventă a Facultăţii de Medicină Generală a UMF.

Şi Andreea Iordan, absolventă a Facultăţii de Medicină Dentară, crede că studenţia la Iaşi va rămâne cea mai frumoasă perioadă din viaţa ei, chiar dacă cei şase ani au trecut într-o clipă.

„Au fost ani în care am râs, am plâns din cauza examenelor, am pierdut nopţi, am adunat amintiri pe care nu le pot uita niciodată. Ani în care am creat legături puternice atât între colegi, cât şi cu cadrele didactice care ne-au îndrumat spre o pregătire profesională fără cusur. Am muncit şase ani, dar drumul nostru nu se opreşte aici. Noi, tinerii absolvenţi, suntem viitorul sistemului medical, iar asta nu ne face decât să ne motiveze şi mai mult pentru anii de muncă ce vor urma de acum în­colo“, crede Andreea.

Un moment impresionant al ceremoniei a fost parada steagurilor, când drapelele a peste 30 de ţări de unde provin studenţii UMF Iaşi au fost arborate în Piaţa Naţiunilor.

Comentarii