Achiziție mamut la IBCV: 180 de milioane de lei pentru materiale sanitare și consumabile la un laborator

vineri, 31 martie 2023, 01:50
1 MIN
 Achiziție mamut la IBCV: 180 de milioane de lei pentru materiale sanitare și consumabile la un laborator

Institutul de Boli Cardiovasculare din Iași (IBCV) desfășoară în această perioadă o achiziție masivă, în forma unui contract-cadru, cu o valoare maximă de 180 de milioane de lei, peste 36,5 milioane de euro. Sub denumirea „Achiziție de materiale sanitare și accesorii specifice procedurilor de cardiologie intervențională”, vor fi cumpărate în principal consumabile ce vor fi utilizate în Laboratorul de Cateterism Cardiac.

„Achiziția de materiale sanitare și accesorii destinate procedurilor de cardiologie intervențională, dilatare percutană periferică și coronariană, proceduri diagnostice și de tratament intervențional al malformațiilor cardiace congenitale, necesare desfășurării activității Laboratorului de Cateterism Cardiac din cadrul unității spitalicești și asigurarea calității serviciilor medicale în concordanță cu legislația actuală din domeniu. Bunurile sunt împărțite in 151 de loturi, așa cum sunt indicate și descrise în caietul de sarcini și documentația aferentă”, se precizează în invitația de participare.

Reprezentanții IBCV au specificat în caietul de sarcini că doresc întocmirea unui caiet de sarcini pe următoarele 24 de luni, urmând a fi livrate comenzi în fiecare lună, când se va întocmi câte un contract individual, separat. Practic, dacă se merge pe valoarea maximă, doar în laboratorul respectiv se vor utiliza echipamente de 7,5 milioane de lei lunar pentru tratarea pacienților cu afecțiuni cardiace.

Activitățile desfășurate în laboratoarele de cardiologie intervențională au ajuns în atenția publicului după ce procurorii au descins la Spitalul de Urgențe „Sf. Spiridon”, la Secția de Cardiologie, la mijlocul lunii februarie, în scandalul stimulatoarelor cardiace reutilizate. Atunci a fost plasat sub arest preventiv dr. Dan Tesloianu, medic cardiolog, unde se află în continuare.

Comentarii