De Business

Punem punctul pe știi

Acţionarii Antibiotice SA, chemaţi să stabilească destinaţia câştigurilor de anul trecut

miercuri, 16 martie 2016, 02:50
2 MIN
 Acţionarii Antibiotice SA, chemaţi să stabilească destinaţia câştigurilor de anul trecut

Antibiotice SA va plăti acţionarilor dividendele pe anul trecut la data de 15 septembrie 2016. Informaţia figurează în convocatorul Adunării Generale a Acţionarilor companiei de pe 18 aprilie 2016, document publicat şi pe pagina electronică a Bursei de Valori Bucureşti (BVB). În 2015, societatea a realizat un profit brut de 32 milioane lei. 

Potrivit ordinei de zi, acţionarii societăţii vor fi chemaţi pentru aprobarea repartizării profitului net pe anul 2015, fixarea dividentului brut pe acţiune şi stabilirea datei plăţii ca fiind 15 septembrie 2016. În cadrul aceleiaşi şedinţe, acţionarii Antibiotice SA se vor pronunţa asupra prelungirii cu un an a valabilităţii plafonului unei facilităţi de finanţare de 60 milioane lei contractate de la Banca de Export-Import a României – EximBank. De asemenea, acţionarii societăţii sunt chemaţi pentru a-şi da acordul asupra prelungirii cu 12 luni a valabilităţii garanţiei de stat în valoare de 10 milioane lei aferentă creditului amintit. În convocator se specifică faptul că acţionarii Antibiotice vor decide dacă printre activităţile secundare ale firmei vor fi trecute două noi: creşterea altor animale, respectiv fabricarea altor produse alimentare.

Nu în ultimul rând, printre punctele de pe ordinea de zi ale şedinţei se numără şi cel privind aprobarea afilierii Antibiotice SA la Comitetul Naţional al Camerei Internaţionale de Comerţ, precum şi la Camera de Comerţ Româno-Americană. În cursul anului trecut, compania a obţinut venituri din vânzări de circa 330 milioane lei, cu aproape 4 milioane în plus faţă de targetul bugetat. Per total, Antibiotice SA a raportat pentru 2015 creşteri peste nivelul pieţei farmaceutice româneşti şi a încheiat anul trecut cu o cifră de afaceri la export de 20,5 milioane euro, în creştere cu 7% faţă de anul 2014. Pentru anul în curs, Antibiotice SA ţinteşte obţinerea de venituri în valoare de 350 milioane lei, potrivit Bugetului de Venituri şi Cheltuieli transmis către Ministerul Sănătăţii şi aflat momentan în dezbatere publică. 

 

 

Comentarii