Alarmată că are loc o spargere la bancă, firma de pază a trimis un singur om

vineri, 26 august 2016, 01:58
1 MIN
 Alarmată că are loc o spargere la bancă, firma de pază a trimis un singur om

La o altă societate controlată, la care Poliţia a apăsat butonul de panică, a venit la faţa locului un agent îmbrăcat civil, cu mâinile în buzunar. S-au dat amenzi.

Unele societăţi de pază şi securitate din Iaşi îşi apără sediile firmelor cliente în bătaie de joc. În urma unui control realizat de către poliţişti la mai multe sedii de firme, unde oamenii legii au sosit inopinat şi au apăsat butonul de panică, lucru la care au dreptul, s-a constatat că la două dintre acestea agenţii au reacţionat total nelegal, chiar ridicol.

„A fost sancţionată o societate de pază din municipiul Iaşi cu 2.000 lei amendă, deoarece, la acţionarea butonului de panică de la o unitate bancară din Iaşi, s-a intervenit cu un singur agent de securitate, nerespectând Regulamentul de Organizare şi Func­ţionare a dispeceretului de monitorizare a sistemelor de alarmare. De asemenea, a fost sanc­ţionat un agent de securitate deoarece a intervenit, la apăsarea butonului de panică acţionat de la o societate comercială din municipiul Iaşi, fără ţinuta cu care a fost echipat de către conducerea societăţii de pază, fără ecuson şi fără mijloace de apărare“, a precizat Anca Vîjiac, purtător de cuvânt în cadrul Poliţiei.

Comentarii