ANRE laudă descentralizarea din sistemul de termoficare de la Iaşi

luni, 25 iulie 2016, 01:56
2 MIN
 ANRE laudă descentralizarea din sistemul de termoficare de la Iaşi

Întâlnire a oficialilor Veolia Iaşi cu conducerea Agenţiei Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei, în cadrul dezbaterii la nivel naţional cu privire la modernizarea sistemelor de termoficare.

Veolia Energie Iaşi continuă dezbaterea iniţiată la nivel naţional cu privire la modernizarea sistemelor de termoficare. În acest sens, oficialii companiei s-au întâlnit cu vicepreşedintele Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei, Emil Calotă. Potrivit unui comunicat al Veolia, discuţiile au fost axate pe cadrul legislativ şi reglementar necesar încurajării investiţiilor în unităţi de cogenerare de înaltă eficienţă asociate sistemelor centralizate de termoficare.

La Iaşi, Veolia a lansat recent procedurile pentru realizarea unei investiţii în valoare de 40 milioane lei, fiind vorba de o unitate de cogenerare care produce simultan energie termică şi electricitate şi pe timpul verii, la CET Tudor.

„Statul român are obligaţia de a sprijini investiţiile private în echipamente noi şi eficiente, cu atât mai mult când acestea alimentează sistemele centra­lizate de termoficare, de care beneficiază milioane de români. Ţara noastră are o tradiţie extrem de valoroasă în ceea ce priveşte sistemul energetic naţional, iar orice investiţie ce duce la eficienţă, la creşterea independenţei energetice a României, la protecţia mediului înconjurător şi la îmbunătăţirea calităţii vieţii cetăţenilor trebuie susţinută de autorităţile naţionale“, a declarat Calotă, citat în comunicatul Veolia.

Oficialii companiei ieşene spun că vicepre­şedintele ANRE a apreciat în mod pozitiv evoluţia din ultimii patru ani a sistemului centralizat de termoficare din Iaşi.

„Un serviciu public ce oferă clienţilor descentralizare în sistem centralizat prin contorizare individuală a consumului de apă caldă şi căldură cu configurare pe orizonatală a in­stalaţiilor interioare de energie termică, un serviciu public în permanent dialog, pe numeroase căi, cu clienţii săi, un operator care îşi asumă angajamente concrete pe care le respectă – toate acestea sunt elementele de bază ale unui profesionalism pe care ni l-am dori generalizat la nivel naţional“, a mai spus Calotă.

Comentarii