Apar „insule” în dreptul trecerilor de pietoni pe DN 28, la Letcani

marți, 18 mai 2021, 12:09
1 MIN
 Apar „insule” în dreptul trecerilor de pietoni pe DN 28, la Letcani

Trecerile de pietoni existente pe DN 28, pe raza localităţii Leţcani vor fi modernizate. Potrivit Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Iaşi ele vor fi prevăzute cu un spaţiu unde oamenii pot să aştepte pentru a putea traversa în siguranţă.

“În vederea sporirii siguranţei circulaţiei, DRDP Iaşi a demarat astăzi, 18 mai, lucrări de amenajare a trecerilor de pietoni existente pe DN 28, pe raza localităţii Leţcani, jud. Iaşi, la km 58+590 (zona Primăriei Leţcani) şi la km 59+452 (zona Şcolii Gimnaziale Leţcani).

Lucrările sunt executate în regie, conform prevederilor O.G. 195/2002 (actualizată) şi a catalogului de măsuri privind siguranţa circulaţiei, în varianta cu insulă denivelată, realizate şi semnalizate conform prescripţiilor tehnice în vigoare.

Decizia privind amenajarea celor două treceri de pietoni a fost luată în urma solicitărilor Primăriei Leţcani, cu acordul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Iaşi – Serviciul Rutier, având în vedere gravele accidente rutiere petrecute pe tronsonul respectiv.

Cu această ocazie, DRDP Iaşi face apel la înţelegere din partea conducătorilor auto pentru eventualul disconfort produs în trafic. Pentru evitarea ambuteiajelor, lucrările se vor desfăşura pe timp de noapte, în intervalul orar 20:00 – 05:00, concomitent cu lucrările de aşternere a covorului asfaltic pe tronsonul Podu Iloaiei – Valea Lupului”, se arată pe pagina de Facebook a DRDP Iaşi.

Comentarii