Aparate de sterilizare a aerului montate la Universitatea „Cuza” în sălile de curs
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi

vineri, 21.01.2022

Aparate de sterilizare a aerului montate la Universitatea „Cuza” în sălile de curs

GALERIE
nebulizator
 • nebulizator
- +

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi (UAIC) a câştigat o finanţare de peste 1,4 milioane de lei pentru implementarea unui proiect de măsuri active pentru prevenirea răspândirii infecţiei COVID-19. Practic, prin implementarea proiectului, se doreşte creşterea capacităţii UAIC de a gestiona eficient criza sanitară COVID-19 prin diminuarea riscului de propagare a infecţiei în sistemul public de educaţie universitară.

„Obiectivul proiectului va fi îndeplinit prin dotarea instituţiei cu materiale şi echipamente necesare pentru protecţia sănătăţii studenţilor, cadrelor didactice, personalului didactic auxiliar şi nedidactic, colaboratorilor sau reprezentanţilor din domeniul educaţiei care efectuează schimburi de experienţe în cadrul universităţii, pentru limitarea infectării cu virusul SARS-CoV-2”, explică reprezentanţii UAIC.

În ceea ce priveşte achiziţiile din cadrul proiectului, acestea cuprind de la dezinfectanţi, aparatură destinată dezinfecţiei, dar şi aparatură de sterilizare a aerului de tipul nebulizatoarelor, urmând să fie montate în săli de curs, seminar, laboratoare şi biblioteci. Prin intermediul fondurilor vor fi asigurate echipamente de protecţie de uz personal, precum măşti şi combinezoane, pentru 1.600 studenţi care îndeplinesc criteriile pentru a beneficia de burse sociale de stat şi burse sociale ocazionale.

Proiectul „Implementarea de măsuri active pentru prevenirea răspândirii infecţiei COVID-19 în cadrul Universităţii «Alexandru Ioan Cuza» din Iaşi” a fost depus ca urmare a apelului de proiecte „Consolidarea capacităţii unităţilor de învăţământ de stat în vederea gestionării situaţiei de pandemie generată de virusul SARS-COV-2”. Proiectele din cadrul apelului vor primi finanţare în cadrul Programului Operaţional Infrastructură Mare (POIM). Proiectul câştigat de UAIC are o valoare totală de 1.403.202 lei şi va fi implementat în perioada ianuarie – decembrie 2022.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Primarul Chirica şi limbajul de mahala

Toni HRIŢAC

Primarul Chirica şi limbajul de mahala

Duritatea de limbaj, libertatea indecentă în apreciere sunt arme politice, dar nu pot fi folosite împotriva unor persoane care nu fac politică. Chiar şi în retorica electorală o asemenea exprimare este de obicei apanajul unor extremişti. Faptul că primarul Iaşului le foloseşte este un derapaj care trebuie sancţionat.

Filmuletul zilei

opinii

Pericolul extremismului

Alexandru CĂLINESCU

Pericolul extremismului

Am întâlnit în ultima vreme mai multe luări de poziţie care atribuiau „intelectualilor” vina pentru ascensiunea extremei drepte. Care intelectuali?

Spaţiile pentru artă din Iaşi. O nouă galerie

George PLEȘU

Spaţiile pentru artă din Iaşi. O nouă galerie

Orice deschidere a unei noi galerii este un act de curaj care trebuie salutat şi sprijinit. O scenă cât mai efervescentă, care va căuta să scape de conservatorism şi provincialismul care au dominat mult prea multă vreme cultura ieşeană, şi care va dori să fie conectată la trendurile globale, va atrage atenţia şi asupra potenţialului creativ local şi va genera mai multe puncte de diseminare a artei contemporane şi educare a publicului.

Critica „de întâmpinare”?

Nicolae CREŢU

Critica „de întâmpinare”?

Nu se mai vorbeşte prea mult, de deja destul de multă vreme, despre o critică de întâmpinare. Ceea ce nu înseamnă, totuşi, că ea ar fi dispărut cu totul, poate, mult mai curând şi de înţeles într-o măsură, doar că a suferit, în noi „contexte”, nu puţine mutaţii, deformări, probabil şi pervertiri. Faţă de ce era ea cel mai adesea, deşi nu lipseau nici atunci simulacrele de „critică”, doar fardate cu aşa o etichetă indulgentă, sub regimul comunist şi controlul lui (nu numai cenzura) asupra activităţii editoriale.

pulspulspuls

Ce Harvard, ce Princeton, ce universităţi de top: uitaţi aicea diplomă, băbăeţ!

Ce Harvard, ce Princeton, ce universităţi de top: uitaţi aicea diplomă, băbăeţ!

Mişcare magistrală, de maestru emerit (nu spunem în ce anume) a rectorul de la „Cuza”, dom’ Tudorel, în aceste zile de plin scandal al pagiatului lucrării de doctorat a premierului Ciucă: a scos şi el la bătaie una din diplomele din sertar, şi nu una oarecare. 

Caricatura zilei

Din cauza Omicron, se lasă cu penalizări

Editia PDF

Bancul zilei

Doi tipi, amândoi casatoriti, stau de vorba: – Nu stiu ce sa ma mai fac! De câte ori vin acasa, dupa ce am ba (...)

Parteneri

Alte publicatii

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.

  X