Averea noului prefect: o Dacie, o jumătate de teren şi două jumătăţi de apartament

sâmbătă, 01 aprilie 2017, 01:59
2 MIN
 Averea noului prefect: o Dacie, o jumătate de teren şi două jumătăţi de apartament

Proprietar integral este însă pe o icoană în valoare de 5.000 de euro.

Noul prefect este proprietarul unei Dacii, a unei jumătăţi din­tr-un teren agricol şi a două ju­mătăţi de apartamente.

În de­claraţia de avere a lui Marian Şerbescu este cuprins dreptul de proprietate asupra unei jumătăţi dintr-un teren de 1.600 mp. Pentru alte trei terenuri, de 1.800 mp la Breazu, 1.000 mp în comuna Ciocăneşti din Suceava şi 2.000 mp în comuna Borşa din Maramureş nu sunt încă definitivate actele oficiale privind proprietatea. 

Şerbescu deţine un apartament de 90 mp în coproprietate cu sora sa, şi un altul, de 45 mp, împreună cu soţia, ca şi un autoturism Dacia Logan fabricat în 2006.

Prefectul şi-a trecut în declaraţia de avere şi icoane în valoare de 5.000 de euro.

„De fapt, este vorba de o singură icoană, re­pre­zentându-l pe Isus, pe care am moştenit-o de la tatăl meu, care la rândul său o avea de la bunicul lui. E o icoană foarte veche şi deosebit de frumoasă, acoperită cu aur. Nu am evaluat-o niciodată şi nici nu ştiu detalii cu privire la vechimea ei concretă. Am menţionat-o cu o valoare de 5.000 de euro mai mult formal, în funcţie de cum au mai apreciat-o prietenii“, a precizat Şerbescu.

Acesta nu deţine conturi bancare de o valoare semnificativă. A acordat în nume personal un împrumut de 14.500 euro unei persoane fizice şi are două credite contractate de la BRD, în valoare de 29.000 euro, respectiv 10.000 de lei, scadente în 2033 şi 2017.

În calitatea sa de consilier al prefectului, îndeplinită până acum, Şerbescu are un salariu de apro­ximativ 3.500 de lei. Soţia sa, angajată la Centrul de Protecţie a Victimelor Violenţei Domestice, câştigă aproximativ 1.200 lei net lunar. Pe parcursul anului 2015, Şerbescu a mai câştigat aproximativ 35.000 lei pentru prestarea unor activităţi de formare profesională, participarea la comisii de monitorizare şi evaluare sau de examinare. Ultima declaraţie de avere a noului prefect a fost de­pusă în iunie anul trecut.

„Voi depune o nouă declaraţie, conform legii. Nu există însă modificări semnificative. Nu am cumpărat şi nu am vândut nimic în ultimul an“, a spus Şerbescu.

Acesta va mai aştepta câteva zile numirea în funcţie. Instalarea oficială a lui Şerbescu ca prefect trebuia să aibă loc azi, în prezenţa ministrului dialogului social, Gabriel Petrea. Hotărârea de Guvern prin care a fost numit ca prefect nu a fost însă publicată în Monitorul Oficial, preluarea atribuţiilor de prefect putând fi făcută de Şerbescu doar după publicare.

Comentarii