Azi, ambasadorul Israelului primeşte distincţia de cetăţean de onoare al Iașului

luni, 07 noiembrie 2016, 02:59
1 MIN
 Azi, ambasadorul Israelului primeşte distincţia de cetăţean de onoare al Iașului

Ambasadorul statului Israel va deveni cetăţean de onoare al Iaşului. Ceremonia solemnă de înmânare a titlului va avea loc astăzi, în Sala „Vasile Pogor“ a Primăriei.

Excelenţa Sa Tamar Samash a fost declarată cetăţean de onoare al municipiului printr-o hotărâre a Consiliului Local adoptată luna trecută.

„Distincţia a fost acordată în semn de aleasă preţuire şi recunoştinţă pentru deschiderea totală arătată oraşului nostru, pentru implicarea directă în evenimente cu impact internaţional major la Iaşi, cu un ecou deosebit de pozitiv asupra imaginii acestuia şi a relaţiilor de prietenie şi colaborare cu comunităţi din Israel“, au precizat reprezentanţii municipalităţii.

În vârstă de 66 de ani, Tamar Samash a fost desemnată ca ambasador al Israelului la Bucureşti în 2014, după ce ocupase aceeaşi funcţie în Belgia.

Născută la Ierusalim în decembrie 1951, Tamar Samash şi-a petrecut copilăria în Franţa, unde tatăl ei era diplomat. Samash a studiat la Universitatea Sorbona din Paris şi la Universitarea Ebraică din Ierusalim, fiind licenţiată în studii biblice şi în literatură franceză.

Tamar Samash este diplomat în cadrul Ministerului israelian al afacerilor externe din decembrie 1975.

Comentarii