Ce se poate întâmpla când dai cu cheia pe o maşină

Bătrân pedepsit pentru că a zgâriat un BMW parcat aiurea

miercuri, 13 noiembrie 2019, 02:50
2 MIN
 Bătrân pedepsit pentru că a zgâriat un BMW parcat aiurea

Enervat că toţi îşi parchează maşina în faţa garajului său, un ieşean a răbufnit şi a zgâriat un bolid care-i bloca accesul u nota de plată: un dosar penal.

 

Marian Grăjdeanu, un bărbat de 74 de ani din Iaşi, a primit o pedeapsă de cinci luni de închisoare cu amânarea pedepsei după ce a fost găsit vinovat de distrugere. Sentinţa în cazul său a rămas definitivă acum două zile, hotărârea stabilind şi ca ieşeanul să achite daune materiale de aproape 6.000 de lei unei firme. Grăjdeanu a ajuns în vizorul legii pentru o faptă din iulie 2017, când a avariat un BMW ce era parcat în drepul uşii propriului garaj. Judecătorii au menţionat în motivarea sentinţei că ieşeanul este proprietarului unui garaj de mai mulţi ani, în tot acest timp mai mulţi conducători auto parcând maşina în faţa uşii şi blocând calea de acces.

Pe 4 iulie 2017, la ora 18.30, când a mers la garajul său, a găsit un BMW care îi bloca o treime din calea de acces. „Pe fondul consumului de alcool şi enervat de această situaţie, cu o cheie pe care o avea asupra sa, inculpatul a zgâriat aripa dreapta spate şi ambele portiere de pe partea dreaptă ale autoturismului mai sus menţionat“, au precizat judecătorii, care au mai arătat şi că bărbatul a lovit hayonul maşinii cu uşa garajului. Întreaga scenă a fost văzută de un martor, care a anunţat femeia care conducea maşina. Grăjdeanu a recunoscut că a zgâriat maşina, însă a lăsat de înţeles că uşa garajul ar fi avariat vehiculul din cauza vântului.

Judecătorii au motivat de ce au stabilit doar o pedeapsă cu amânare pentru Grăjdeanu: „Nu este cunoscut cu antecedente penale, aflându-se deci la primul conflict cu legea penală, are vârsta de 74 ani şi este o persoană integrată în societate, fiind căsătorit, actualmente pensionar, cunoscut în cadrul comunităţii drept o persoană responsabilă, neimplicată în săvârşirea de fapte antisociale, aşa cum rezultă din caracterizarea depusă la dosarul cauzei.“

Comentarii