Bilanţul atentatului de la Kabul: 80 de morţi. Preşedintele afgan denunţă un atac laş

miercuri, 31 mai 2017, 10:42
1 MIN
 Bilanţul atentatului de la Kabul: 80 de morţi. Preşedintele afgan denunţă un atac laş

Bilanţul atentatului de miercuri, de la Kabul, a crescut la 80 de morţi şi peste 350 de răniţi, a anunţat un oficial din serviciile medicale publice, în timp ce preşedintele afgan a vorbit de un atac laş. Autorităţile au avertizat că numărul victimelor va creşte, probabil, în continuare.

„Încă mai aduc cadavre şi oameni răniţi la spitale”, a declarat un purtător de cuvânt al Ministerului Sănătăţii, Ismael Kawoosi.

Ministerul de Interne a îndemnat populaţia să doneze sânge pentru victime.

Potrivit informaţiilor iniţiale, majoritatea victimelor sunt civili. Printre răniţi se numără, însă, şi doi angajaţi al Ambasadei japoneze, a căror viaţă nu este, însă, în pericol.

Cel puţin un jurnalist al agenţiei de presă Tolo a fost ucis.

O bombă puternică a explodat miercuri dimineaţă, la ora locală 8.25 (6.55 ora României), în centrul capitalei afgane. Ambasadele germană şi franceză, aflate în apropiere, au fost avariate, a declarat ministrul francez pentru Afaceri Europene.

„Au existat nişte pagube materiale în Ambasada franceză, precum şi în Ambasada Germaniei”, a spus oficialul, precizând că deocamdată nu există nimic care să sugereze că s-ar fi înregistrat victime germane sau franceze.

Unii martori spun că bomba s-a aflat într-un camion sau într-o cisternă de apă.

news.ro

Comentarii