De ce au fost arestaţi patronii magazinelor eOptica

Bordelul din Tătărași: ce se întâmpla în ora de masaj? Două „finalizări”, garantate

miercuri, 03 noiembrie 2021, 03:02
4 MIN
 Bordelul din Tătărași: ce se întâmpla în ora de masaj? Două „finalizări”, garantate

Procurorii lucrează de câteva luni la ancheta cu salonul „Finesse Massage” din Tătăraşi. Liviu Florentin Luţuc este acuzat că a pus pe picioare un adevărat bordel, în care maseuzele practicau sexul. Paza fetelor era asigurată cu ajutorul unor interlopi. Pe lângă clienţii fideli, activitatea salonului era promovată pe diverse site-uri, unele de anunţuri din toate domeniile, altele pe cele de „profil”.

Salonul „Finesse Massage” a funcţionat ca bordel încă de la înfiinţare. Referatul întocmit de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătorie prin care au propus arestarea preventivă a capilor afacerii prezintă o activitate bine pusă la punct, bazată pe clienţi fideli şi deosebit de rentabilă. Cele patru persoane pentru care magistraţii Judecătoriei au dispus luni arestarea riscă închisoarea pe un termen de până la 7 ani.

Societatea Finesse Massage SRL a fost înfiinţată pe 20 mai 2014, avându-l ca administrator şi asociat unic pe Liviu Florentin Luţuc. După doar două zile, era creat un prim topic pe site-ul www.nimfomane.ro, în care era promovată activitatea salonului. Comentariile prin care clienţii îşi povesteau experienţele trăite erau suficient de detaliate cu privire la ce se petrecea de fapt în spatele uşilor închise. Acest prim anunţ a fost urmat de altele, pe site-uri precum www.publi24.ro, cu fotografii ale fetelor în ipostaze indecente şi provocatoare. Când sunau la numărul de telefon al salonului, clienţii primeau detalii din partea recepţionerelor, Ionela-Cătălina Alexa, Magda Irena Velicu şi Mirela N.

Contra sumei de 200 de lei, clientul urma să beneficieze de o şedinţă de o oră de masaj, în care avea parte de două „finalizări corporale prin tehnici de masaj”. Aceste „tehnici” nu erau detaliate, dar clienţilor li se dădea de înţeles că poate fi vorba de relaţii sexuale, urmând să se înţeleagă cu fetele la faţa locului. Sexul oral era practic de la sine înţeles, iar fetele acceptau chiar şi sex normal neprotejat, contra unei sume suplimentare. În timp, salonul îşi formase o clientelă fidelă, beneficiarii şedinţelor de „masaj” ştiind exact cine şi ce „servicii” oferă.

Conform referatului procurorilor, vioara întâi a grupului era Luţuc, care deţinea spaţiul în care se desfăşura activitatea. El se ocupa de asigurarea pazei fetelor cu ajutorul unor membri ai lumii interlope, întocmea programul de lucru, planifica tinerele „de serviciu” şi gestiona sumele de bani obţinute. Aproximativ 40% din încasări reveneau fetelor, grosul banilor revenind patronului. Tot Luţuc dădea indicaţii cu privire la poziţiile ce trebuiau adoptate de fete în fotografiile de promovare, se ocupa alături de Alexandru Emanoil Ghervan de aprovizionarea cu prezervative, şerveţele umede şi alte produse de igienă şi dădea indicaţii cu privire la momentele în care poliţiştii se aflau în zonă. Cei doi sunt asociaţi în mai multe firme, fiind patronii magazinelor eOptica din Iaşi. Luţuc participa la interviurile de angajare, salonul fiind mereu în căutare de noi tinere. Un anunţ de recrutare era postat şi ieri pe site-ul salonului, care prezenta totodată o nouă fată, Eva.

În activitatea de recrutare a fetelor ar fi fost implicată şi Ionela Alexa, aceasta ocupându-se şi de postarea şi repostarea anunţurilor de pe site-urile „de specialitate”. Angajarea fetelor era condiţionată de la bun început de viitoarea prestare a unor servicii sexuale cu ocazia şedinţelor de masaj.

Propunerea de arestare a proxeneţilor face referire la 10 fete, ca părţi vătămate, activitatea salonului fiind documentată detaliat de la începutul acestui an. Magistraţii Judecătoriei au dispus luni arestarea preventivă a lui Liviu Luţuc, Alexandru Ghervan, a Ionelei Alexa şi Magdei Velicu pe o perioadă de 30 de zile, sub acuzaţia de proxenetism. Pentru această infracţiune, Codul Penal prevede o pedeapsă cuprinsă între 2 şi 7 ani de închisoare. Limitele pedepsei ajung la 3-10 ani, dacă se poate demonstra că victimele au fost constrânse să practice prostituţia.

„În ultimul timp, fenomenul prostituţiei a căpătat o amploare deosebită. Dincolo de cazurile care implică traficul de persoane, de competenţa DIICOT, au apărut numeroase mici «afaceri» de felul acesteia. Din acest motiv, a fost înfiinţată o structură specială de combatere a fenomenului, la nivelul Seviciului de Investigaţii Criminale, care centralizează informaţiile disparate cu care se întâlnesc poliţiştii în activitatea obişnuită şi care coordonează investigaţiile. Cercetările se desfăşoară astfel mult mai rapid şi mai eficient. Acest dosar a plecat de la o sesizare din oficiu în cursul acestui an. Noi am început urmărirea penală în august”, a rezumat prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătorie, Dragoş Bordianu.

Comentarii