Bulgaria reintroduce restricţiile: Adunările publice limitate la 30 de persoane

joi, 09 iulie 2020, 16:23
1 MIN
 Bulgaria reintroduce restricţiile: Adunările publice limitate la 30 de persoane

Cluburile de noapte şi discotecile din spaţiile închise nu mai vor funcţiona, evenimentele sportive nu se vor mai desfăşura cu spectatori, iar adunările publice vor fi limitate la 30 de persoane, a anunţat joi ministrul Sănătăţii Kiril Ananiev, în contextul creşterii numărului de îmbolnăviri, relatează Reuters.

Cluburile de noapte şi discotecile vor putea funcţiona doar în aer liber şi doar la o capacitate de 50%, cu respectarea normelor de distanţare socială.

Nunţile, balurile şcolare şi alte adunări publice vor fi limitate la 30 de persoane, atât în spaţiile închise, cât şi în aer liber.

Ţara balcanică cu 7 milioane de locuitori, Bulgaria a înregistrat în total 6.342 de cazuri şi 259 de decese. Numărul cazurilor de îmbolnăviri a crescut însă în ultimele săptămâni, pe măsură ce măsurile restrictive au fost revocate.

Doar joi, autorităţile au confirmat 240 de cazuri noi, un record pentru această ţară. Ministrul a precizat că se aşteaptă ca numărul să continue trendul ascendent în zilele următoare.

 

Comentarii