Cârlan s-a angajat la primăria din Tarcău: „Mă întorc din excursia de 42 de ani prin viaţă”

marți, 15 ianuarie 2019, 12:07
3 MIN
 Cârlan s-a angajat la primăria din Tarcău: „Mă întorc din excursia de 42 de ani prin viaţă”

După ce a trecut pe la PNL și PDL, ajungând în PSD, Dan Cârlan a devenit funcționar la primăria din Tarcău. El a prezentat pe pagina personală de Facebook tot parcursul vieții sale.

"(…) Nu ştiu cum s-a întâmplat, dar parcă toată viaţa mea s-a împărţit în felii de câte şapte ani fiecare.

M-am născut, în 1961, în cel mai frumos loc de pe pământ, la Brateş, în Munţii Tarcăului.

Am avut din plin parte de cei şapte ani de acasă, şi-i mulţumesc mamei, Dumnezeu să o ierte, pentru cea mai importantă moştenire pe care mi-a lăsat-o: “Dănuţ, trebuie să fii bun, să fii generos, modest şi respectuos!”. Toată viaţa mea s-a clădit pe credinţa în aceste valori, aşa cum m-a învăţat Tanti Bruna. (…)

E timpul să schimb din nou ciclul de 7 ani, în ceva cu totul altfel decât a fost până acum, nu-i aşa?

Cu fiecare ciclu care a trecut, dorul de satul meu natal a fost tot mai puternic.

Ultimul ciclu de şapte ani a însemnat printre altele şi stabilirea noastră definitivă la Brateş, preluând locurile care au aparţinut părinţilor, mătuşilor şi unchilor mei şi coborând cât am putut noi mai bine la nivelul firului ierbii, acolo unde viaţa are cu totul alt sens decât în metropolă, când în jurul tău freamătă pădurea, ciripesc păsărelele, apa Tarcăului susură la marginea grădinii iar căţeii şi motanul fac parte din familie.

Am devenit gospodari în sensul de bază al cuvântului, cu muncă la livadă, la grădină, la animalele din curte.

Am redescoperit din plin bucuria vieţii satului.

Mai am în faţă un singur ciclu de 7 ani în viaţa activă profesional.

Am luat decizia ca acest ultim ciclu să devină pentru mine cei 7 ani de acasă, dar într-un sens simetric inversat faţă de cel al primilor şapte ani de acasă.

În primii 7 ani de acasă am primit investiţia de bază din partea familiei, iar în următorii 7 ani educaţia din partea comunităţii locale din Tarcău, pentru a pleca pregătit în viaţă.

Acum, când mă întorc la Tarcău, din excursia de 42 de ani prin viaţă, mă simt dator să dau înapoi cumva cât pot eu de mult din tot ceea ce am acumulat ca experienţă.

De astăzi a început ceea ce cred că vor fi cei mai frumoşi şapte ani din viaţa mea, cu adevărat cei şapte ani de acasă. Încep o nouă activitate, de data asta ca funcţionar public în primăria Tarcău, unde sper să pot contribui la bunul mers al proiectelor existente dar şi al celor care se vor mai naşte din munca noastră.

Un început marcat de simplul şi emoţionantul mesaj de bun venit acasă, găsit pe noul meu birou…

Voi fi acasă şi voi stoarce din mine tot ce am mai bun, pentru comunitatea mea natală.

Aşa cum m-a învăţat Tanti Bruna, voi fi bun, generos, respectuos şi la locul meu, şi-i voi învăţa şi pe cei din jurul meu cum pot să fie la fel. Iar pe cerdacul casei de la Brateş abia aştept să pun aceeaşi sămânţă de învăţătură în sufletul lui Vladimir, primul nepoţel pe care l-am primit cadou nu de mult, şi care va trebui să fie bun, generos, modest şi respectuos.

Şi să ştie că Brateş înseamnă acasă, mai mult decât oriunde".

Citiți postarea integrală pe Facebook.

Comentarii