Caz grav la Spitalul de Copii: o fetiţă de doi ani cu arsuri severe după explozia unei sobe

luni, 27 noiembrie 2023, 02:50
1 MIN
 Caz grav la Spitalul de Copii: o fetiţă de doi ani cu arsuri severe după explozia unei sobe

Medicii ieşeni tratează în acest weekend un caz deosebit de grav: o fetiţă din judeţul Botoşani, localitatea Slobozia, a fost adusă la Spitalul de Copii „Sf. Maria” cu arsuri pe 20% din suprafaţa corpului, de gradul al II-lea şi al III-lea.

Din primele informaţii oferite de salvatorii botoşăneni, fata era singură în casă când a izbucnit un incendiu. Soba din camera în care se afla aceasta a explodat, iar micuţa a fost lovită în plin de suflul exploziei – a suferit arsuri pe piept, gât, faţă şi ambele mâini. La faţa locului a fost transportată întâi la Spitalul Orăşenesc Săveni, la Secţia de Pediatrie din Botoşani, iar apoi cu elicopterul SMRUD la Iaşi.

„A fost preluat şi intubat pacientul de un echipaj de Terapie Intensivă Movilă, predat în Unitatea de Primire a Urgenţelor a spitalului din Botoşani, de unde a fost preluat de elicopterul SMURD Iaşi. A fost internată pe clinica de chirurgie plastică pediatrică la Spitalul de Copii «Sf. Maria» din Iaşi”, a declarat prof.dr. Diana Cimpoeşu, medic-şef UPU-SMURD Iaşi.

Din primele informaţii, starea fete a fost atât de gravă la internare încât a intrat direct în sala de operaţii pentru tratarea arsurilor.

Comentarii