Cazul avocatei „împinse” de la balcon – Primul semn de întrebare: de ce a refuzat detectorul de minciuni?

marți, 19 iulie 2022, 01:50
4 MIN
 Cazul avocatei „împinse” de la balcon – Primul semn de întrebare: de ce a refuzat detectorul de minciuni?

Apropiaţii celor doi avocaţi – tânăra decedată în urma căderii de la etaj şi iubitul ei, acuzat acum de crimă – spun că  cei doi formau un cuplu bizar, că se certau des, şi că pentru această stare de fapt o anume vină o avea şi ea. Avocatul Sebastian Felecanu era destul de bun în branşă şi, spun cunoscuţii, avea “lipici” la femei frumoase. Asta era o mare problemă pentru iubita sa. Primul mare semn de întrebare al anchetatorilor a apărut în momentul în care Felecanu a refuzat testul poligraf, pentru a-şi susţine varianta.

 

Cazul avocatului care şi-ar fi omorât iubita însărcinată face furori în oraş. Apropiaţii suspectului sunt de părere că şi fata moartă era pusă pe scandal, iar el căuta să evite certurile cu ea. Fetei nu îi convenea faptul că Sebastian Felecanu consuma alcool şi, în plus, îl bănuia de infidelitate. Arestarea lui Felecanu a aprins spiritele printre cei care ì cunoşteau, şi care se întreabă de ce autorităţilor le-au luat aşa mult timp să îşi dea seama că fata a fost omorâtă.

Dacă la început procurorii şi poliţiştii au mers pe varianta sinuciderii, pentru avocat totul a început să ia o turnură diferită în momentul în care a decis să refuze testul cu poligraful. Apoi a refuzat să mai ofere explicaţii anchetatorilor. Sâmbătă, ultima acţiune ciudată: bărbatul şi-a recuzat avocatul, chiar în timpul deliberării în faţa judecătorilor care ceruseră arestarea lui.

Avocatul Felecanu şi blonda de la Drept

Avocatul Sebastian Felecanu era destul de bun în branşă şi, spun apropiaţii, avea “lipici” la femei frumoase. Acestuia îi place foarte mult distracţia, el fiind observat prin multe cluburi din Iaşi, în ultima perioadă, cu o frumoasă blondă de la Drept, din Vaslui. Acesta se află în prezent după gratii. A fost lăsat în libertate mai bine de un an de zile, iar el se pare că a profitat, ca să se distreze; expertizele comandate de către procurori au ajuns la dosar abia de curând, ne-a precizat o sursă apropiată anchetei.

Felecanu s-a afisat , în ultima perioadă, cu o frumoasă blondă de la Drept, din Vaslui

“Au fost comandate trei expertize: s-a cerut profilul agresorului cât şi al victimei, din care a reieşit că fata nu ar fi apelat la sinucidere niciodată, iar el ar avea profilul unui ucigaş. O altă expertiză a fost decriptarea telefonului fetei, care a fost trimis în Germania, iar a treia, o expertiză criminalistică. În august anul trecut, criminaliştii au aruncat un manechin de la etajul şase, apoi s-a cercetat căderea fetei de la înălţime, locul căderii, poziţia corpului, poziţia fetei la etaj.

Noutăţile din expertiza din Germania

Expertiza criminalistică a arătat faptul că fata nu s-a sinucis, aşa cum a spus principalul suspect, ci a fost împinsă”, ne-a spus sursa. Indiciile arătau că, fără împingere, corpul ar fi căzut mai aproape de zid. Imediat după moartea Monicăi Cioată, avocatul a povestit anchetatorilor faptul că s-a certat în seara respectivă, atât la nunta la care fuseseră cât şi în apartament. Faptul a fost confirmat de martori, care au auzit şi văzut cearta celor doi, deoarece la 3 noaptea, lumina de la apartamentul lor era singura din tot blocul. Ba chiar ar fi fost şi un martor care ar fi văzut cum Felecanu ar fi împins-o pe ea de la fereastră. De altfel, în ziua fatidică, cei doi au mers la o nuntă unde el ar fi consumat o cantitate mare de alcool şi s-ar fi certat intens. S-au întors acasă spre dimineaţă.

Felecanu a coborât din autoturismul condus de către ea, iar când au intrat în scara blocului tânăra i-a izbit uşa în nas, lovindu-l. Acesta nu a reacţionat. Cel mai probabil, cearta a continuat şi în apartament, şi este posibil ca cei doi să se fi agresat fizic, reciproc. Cert este că Felecanu a povestit că s-au certat, apoi ea ar fi mers la fereastră unde l-ar fi ameninţat că se aruncă în gol, iar el ar fi încercat să o prindă. Cert este că bărbatul nu a mers jos să vadă ce s-a întâmplat. Un vecin a auzit o bufnitură şi a coborât să facă ce s-a întâmplat.

Şi-a închis gura: nu a mai făcut declaraţii

Procurorii i-au propus anul trecut să efectueze un test cu detectorul de minciuni, însă Felecanu a refuzat. De atunci, acesta nu a mai dorit să răspundă întrebărilor anchetatorilor care au decis să facă mai multe expertize. “Este clar că între cei doi exista o stare conflictuală intensă, însă nu se ştie motivul clar care a stat în spatele omorului”, a mai spus sursa citată. Monica Cioată fusese asistenta şi în acelaşi timp iubita lui Sebastian Felecanu. Ea avea 26 de ani, era din Târgu Frumos, fiind absolventă a Facultăţii de Drept în anul 2017, iar din anul 2019 tânăra a devenit avocat al Baroului Iaşi.

Avocatul Felecanu are cabinetul în spatele fostei cofetării Opera, din zona Pietonalului, pe bulevardul Ştefan cel Mare, cabinet ce este administrat împreună cu fratele său. După moartea iubitei lui însărcinate, Sebastian Felecanu şi-a luat concediu trei luni de zile. Acesta nu a mai dat pe la birou, şi a plecat din apartamentul din Târgu Cucu unde locuise împreună cu Monica. După trei luni de zile, anchetatorii au ridicat sechestrul de pe apartament şi s-a mutat din nou acolo. De altfel, după moartea fetei, Felecanu şi-a şters toate pozele cu fosta iubită, şi nici nu mai amintea de ea în discuţiile cu apropiaţii. 

Comentarii