COMUNICAT DE PRESA

Ce focare de coronavirus sunt active în judeţul Iaşi

luni, 02 noiembrie 2020, 13:45
2 MIN
 Ce focare de coronavirus sunt active în judeţul Iaşi

Direcţia de Sănătate Publică Iaşi informează cu privire la apariţia unui focar Covid-19 în Judetul Iaşi, astfel:

SPITALUL JUDEŢEAN DE URGENŢĂ ”SF. Spiridon” – Clinica Diabet si Boli Metabolice – 6 cadre medicale. Măsuri: Cadrele medicale pozitive au fost contacţi ai unor pacienţi pozitivi. Prin urmare, persoanele confirmate au fost izolate la domiciliu iar contacţii direcţi plasaţi în carantină. Ancheta este in desfasurare.

De asemenea, Direcţia de Sănătate Publică informează cu privire la actualizarea numărului de persoane confirmate cu noul coronavirus în cadrul a două focare Covid-19 din Judeţul Iaşi:

   1. INSTITUTUL DE PSIHIATRIE SOCOLA IAŞI – Secţia Psihiatrie Cronici Bârnova – au fost confirmaţi cu COVID-19 încă 5 pacienţi şi 2 salariaţi. În cazul acestui focar, iniţial au fost confirmate cu noul coronavirus 61 de persoane (55 pacienţi şi 6 cadre medicale).

Măsuri: În data de 01.11.2020 s-au mai depistat pozitivi 5 pacienţi şi 2 salariaţi. Cadrele medicale pozitive sunt izolate la domiciliu. Pacienţii pozitivi sunt izolaţi în spital şi au fost evaluaţi de un medic infecţionist. Ancheta rămâne în derulare.

   2. SPITALUL CLINIC DE URGENŢĂ ”PROF. N. OBLU” IAŞI – Secţia Neurochirurgie 2 – au fost confirmaţi cu COVID-19 încă un pacient şi un infirmier.

În cazul acestui focar, iniţial au fost confirmate cu noul coronavirus 9 persoane (4 pacienţi, un medic, un brancardier şi 3 infirmieri). Măsuri: În data de 30.10.2020 s-au mai depistat 2 pozitivi, un pacient şi un infirmier. Salariatul depistat pozitiv a fost izolat la domiciliu.

Comentarii