Cei doi copii scoşi din flăcări de tatăl lor sunt în stare gravă

luni, 04 aprilie 2022, 01:56
1 MIN
 Cei doi copii scoşi din flăcări de tatăl lor sunt în stare gravă

Cei doi copii implicaţi în incediul de sâmbătă se află internaţi la secţia ATI a Spitalului de Copii Sfânta Maria, prognosticul medicilor fiind unul rezervat. Este vorba de doi băieţi, unul de 6 ani şi altul de 10 ani.

"Cei doi copii cu arsuri se află internaţi la ATI. Pacientul în vârstă de 10 ani a suferit deja o intervenţie chirurgicală. Ambii pacienţi prezintă arsuri ale căilor respiratorii ceea ce este un factor extrem de agravant. Starea lor este critică", a declarat Alina Belu, managerul Spitalului de Copii.

Amintim că incendiul a avut loc într-un sat din judeţul Vaslui, cauza acestuia fiind cel mai probabil jarul căzut din sobă. La momentul tragediei, cei trei copii ai familiei se aflau în casă. Tătăl care se afla afară a intrat în casă pentru a-şi salva copiii. După ce i-a scos din foc, împreună cu mama, a luat o maşină particulară şi i-a transportat la centrul medical Codăeşti. Pe drum au apelat şi la 112.

Potrivit dr. Dan Ungureanu de la SAJ Vaslui, tatăl prezenta arsuri pe 50% din suprafaţa corpului, iar fetiţa de trei ani pe 70%, starea celor doi la sosirea ambulanţei fiind foarte gravă. La scurt timp după ce au ajuns la Unitatea de Primire Urgenţe a Spitalului Judeţean Vaslui, fetiţa a murit. Ceilalţi doi copii de 6 şi 10 ani au suferit arsuri de gradul II şi III pe 27%, respectiv 40% din suprafaţa corpului, drept pentru care s-a decis transferul lor la Iaşi.

Comentarii