Centre de zi speciale, cu bani europeni, pentru copii aflați în situații de risc

miercuri, 10 aprilie 2024, 21:21
2 MIN
 Centre de zi speciale, cu bani europeni, pentru copii aflați în situații de risc

Până la sfârșitul acestui an, în Lunca Cetățuii va fi construit un centru de zi special pentru copii. Primăria Ciurea a obținut pentru această investiție o finanțare de peste 2,5 milioane de lei de la Ministerul Familiei, prin PNRR.

Singura ofertă înscrisă în licitație a venit din partea asocierii firmelor ieșene Sepris SRL (un singur angajat, 850 de mii de lei cifră de afaceri anul trecut) și Con Ted Company (25 de angajați și 9,5 milioane de lei cifră de afaceri în 2022). Procedura pentru „Centrul de zi pentru copiii expuși riscului de a fi separați de familie”, cum se numește proiectul de investiții, a pornit de la o valoare estimată de 1,82 milioane de lei (fără TVA) și a fost adjudecată pentru 1,81 de milioane.

La momentul semnării contractului de finanțare, primarul Cătălin Lupu ne spunea că „acest centru va oferi copiilor un loc sigur unde își vor petrece timpul după școală și unde vor primi sprijin educațional, emoțional și o masă caldă, contribuind astfel la prevenirea separării și promovarea unui mediu familial stabil pentru aceștia”.

Capacitatea viitorului centru de zi din Lunca Cetățuii va fi de 30 de locuri – copii care se află în situații de risc de a fi separați de familie.

O licitație pentru un obiectiv similar a fost lansată de trei ori anul acesta de Primăria Movileni. Valoarea estimată inițial pentru construirea unei clădiri cu o suprafață de 300 mp a fost de 1,46 milioane de lei, dar nicio ofertă nu a fost înscrisă în primele două runde. La a treia, prețul a fost majorat la 1,74 milioane de lei și a atras un candidat, a cărui ofertă se află acum în evaluare.

Comentarii