anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

duminica, 29.05.2022

Centru comercial de tip „Dragonul Roş” la Iaşi

GALERIE
Camera de comert acord Casa romano-chineza (1)Camera de comert acord Casa romano-chineza (2)
 • Camera de comert acord Casa romano-chineza (1)
 • Camera de comert acord Casa romano-chineza (2)
- +

Filiala Iaşi a Casei Româno-Chineze şi-a lansat activităţile în mod oficial în cursul zilei de ieri, cu această ocazie având loc şi semnarea unui acord de cooperare între Camera de Comerţ şi Industrie Iaşi şi Casa Româno-Chineză. 

Evenimentul a avut loc miercuri, pe 10 iulie, de la ora 11.00, la Camera de Comerţ, cu această ocazie având loc şi o prezentare a viitoarelor activităţi ale ONG-ului proaspăt înfiinţat. Printre planurile majore din punct de vedere economic se numără şi înfiinţarea unui centru comercial similar cu „Dragonul Roşu” din Bucureşti, Romică Ichim, preşedintele executiv Casa Româno-Chineză Filiala Iaşi menţionând că au deja loc discuţii în acest sens cu investitori şi oameni de afaceri chinezi.

„Dorim să înfiinţăm aici la Iaşi, ceea ce la Bucureşti este Dragonul Roşu, am dori să facem nu neapărat o copie, dar ceva asemănător, un centru comercial de această anvergură”, a menţionat Romică Ichim, care a menţionat că în acest moment se caută un loc în care să se construiască acest centru comercial, dar şi eventuali parteneri. Paul Butnariu, preşedintele Camerei de Comerţ şi Idustrie Iaşi, a salutat înfiinţarea ONG-ului care are drept scop dezvoltarea relaţiilor de cooperare dintre România şi China, menţionând că acest lucru va duce la dezvoltarea economică a oraşului.

„Susţinem şi apreciem orice demers de deschidere a noi orizonturi externe pentru mediul de afaceri ieşean. Cu atât mai mult în privinţa unor parteneriate care ar putea diversifica paleta colaborărilor dincolo de graniţele Uniunii Europene, faţă de care suntem legaţi într-un procent foarte mare. Din multe puncte de vedere ar fi de dorit ca firmele noastre să-şi găsească fie piaţă de desfacere, fie furnizori şi în afara UE, nu doar în interiorul acesteia”, a menţionat Paul Butnariu. În cadrul conferinţei de ieri au luat cuvântul şi prof. univ. dr. Tiberiu Şoitu, cadru didactic la Facultatea de Filosofie şi Ştiinţe Social-Politice, dar şi Cătălin Turliuc, Cercetător Ştiinţific I şi coordonator al departamentului de Istorie Contemporană din cadrul Institutului de istorie A. D. Xenopol. Cei doi au vorbit despre importanţa relaţiilor de colaborare cu China, atât din punct de vedere economic, dar şi social şi academic. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

C-aşa-i în tenis!

Nicolae GRECU

C-aşa-i în tenis!

Englezii îl exclud pe Medvedev de la Wimbledon, ATP îl face lider mondial.

opinii

Identitate personală, identitate etnică, identitate naţională (V)*

Eugen MUNTEANU

Identitate personală, identitate etnică, identitate naţională (V)*

Românitatea mea este dată, în mod esenţial, de faptul de a locui în limba română şi de a accepta să fiu numit român. Restul ingredientelor ţin de opţiunile mele personale.

Cinematografie, mit şi ideologie

pr. Constantin STURZU

Cinematografie, mit şi ideologie

Pe 23 mai a debutat seria de evenimente “Ne vedem la Mitropolie”. Sala “Iustin Moisescu” a Centrului Eparhial din Iaşi se doreşte a deveni tot mai mult un spaţiu al prelungirii “prelegerilor” în “dialoguri”, în vederea întăririi “comuniunii”. 

„Comunismul primitiv”, o minciună vinovată şi frivolă

Aurelian-Petruș PLOPEANU

„Comunismul primitiv”, o minciună vinovată şi frivolă

În viziunea lui Marx, naraţiunea despre comunismul primitiv sună în felul următor: cândva, în timpuri imemoriale, proprietatea privată era necunoscută omului. Hrana era distribuită după necesităţi, iar toţi cei aflaţi în nevoie erau îngrijiţi. 

pulspulspuls

Iată cum votează corect online un conţilier local cu proiect imobiliar de avizat la Premărie!

Iată cum votează corect online un conţilier local cu proiect imobiliar de avizat la Premărie!

Nu ştim alţii cum sunt, dar noi, când ne gândim la prichiciul vetrei cel humuit şi când vedem cum se joacă unii aleşi locali cu motoceii imobiliari prinşi de horn de Mihăiţă, parcă nu prea ne saltă inima de bucurie.  

Caricatura zilei

Bronz specific

Editia PDF

Bancul zilei

La farmacie: - Un prezervativ, va rog. - Doar unul? - Da. Incerc sa ma las.

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.