Centru comercial de tip „Dragonul Roş” la Iaşi

joi, 11 iulie 2019, 01:50
2 MIN

Filiala Iaşi a Casei Româno-Chineze şi-a lansat activităţile în mod oficial în cursul zilei de ieri, cu această ocazie având loc şi semnarea unui acord de cooperare între Camera de Comerţ şi Industrie Iaşi şi Casa Româno-Chineză. 

Evenimentul a avut loc miercuri, pe 10 iulie, de la ora 11.00, la Camera de Comerţ, cu această ocazie având loc şi o prezentare a viitoarelor activităţi ale ONG-ului proaspăt înfiinţat. Printre planurile majore din punct de vedere economic se numără şi înfiinţarea unui centru comercial similar cu „Dragonul Roşu” din Bucureşti, Romică Ichim, preşedintele executiv Casa Româno-Chineză Filiala Iaşi menţionând că au deja loc discuţii în acest sens cu investitori şi oameni de afaceri chinezi.

„Dorim să înfiinţăm aici la Iaşi, ceea ce la Bucureşti este Dragonul Roşu, am dori să facem nu neapărat o copie, dar ceva asemănător, un centru comercial de această anvergură”, a menţionat Romică Ichim, care a menţionat că în acest moment se caută un loc în care să se construiască acest centru comercial, dar şi eventuali parteneri. Paul Butnariu, preşedintele Camerei de Comerţ şi Idustrie Iaşi, a salutat înfiinţarea ONG-ului care are drept scop dezvoltarea relaţiilor de cooperare dintre România şi China, menţionând că acest lucru va duce la dezvoltarea economică a oraşului.

„Susţinem şi apreciem orice demers de deschidere a noi orizonturi externe pentru mediul de afaceri ieşean. Cu atât mai mult în privinţa unor parteneriate care ar putea diversifica paleta colaborărilor dincolo de graniţele Uniunii Europene, faţă de care suntem legaţi într-un procent foarte mare. Din multe puncte de vedere ar fi de dorit ca firmele noastre să-şi găsească fie piaţă de desfacere, fie furnizori şi în afara UE, nu doar în interiorul acesteia”, a menţionat Paul Butnariu. În cadrul conferinţei de ieri au luat cuvântul şi prof. univ. dr. Tiberiu Şoitu, cadru didactic la Facultatea de Filosofie şi Ştiinţe Social-Politice, dar şi Cătălin Turliuc, Cercetător Ştiinţific I şi coordonator al departamentului de Istorie Contemporană din cadrul Institutului de istorie A. D. Xenopol. Cei doi au vorbit despre importanţa relaţiilor de colaborare cu China, atât din punct de vedere economic, dar şi social şi academic. 

Comentarii