Centru de Screening și Diagnostic în Boli Oncologice inaugurat la Iași

vineri, 25 martie 2022, 13:58
1 MIN
 Centru de Screening și Diagnostic în Boli Oncologice inaugurat la Iași

Astăzi, a fost inaugurat la Iași Centru de Screening și Diagnostic în Boli Oncologice din regiunea Moldovei în prezența ministrului Sănătății, Alexandru Rafila.

 "Acest centru, dincolo de un pachet de servicii preventive în domeniul oncologic oferă şi alte servicii de sănătate în regim ambulatoriu, ceea ce este foarte bine deoarece creşte adresabilitatea în zona de screening, pe de o parte, iar pe de alta, poate să completeze veniturile acestei unităţi care este funcţională. S-a reuşit pentru că s-au realizat mai multe proiecte iar această finalizare a proiectelor care duce la realizarea unui obiectiv trebuie să devină obişnuinţă. Ideea de a finanţa exclusiv un proiect încet, încet este depăşită şi trebuie găsite soluţii de integrare a diverselor surse de finanţare care să poată face posibilă finanţarea şi mai ales finalizarea unor astfel de instituţii medicale", a declarat ministrul Sănătăţii Alexandru Rafila

.Imobilul realizat cu fonduri asigurate prin Compania Națională de Investiții. Este dotat cu aparatură de ultimă generație, asigurată prin diverse surse de finanțare (fonduri nerambursabile, buget de stat), având în structură laboratoare și cabinete medicale moderne, noul imobil va asigura servicii de screening pentru depistarea cancerului de col uterin, de sân, de prostată, de piele și a cancerului colorectal.

Comentarii