Centru pentru vârstnici în valoare de 4,5 milioane de euro în Dobrovăț lângă pădure

luni, 02 septembrie 2019, 01:56
2 MIN
 Centru pentru vârstnici în valoare de 4,5 milioane de euro în Dobrovăț lângă pădure

Primăria din Dobrovăţ a concesionat două hectare, la marginea pădurii, pentru construirea unui centru de sănătate destinat persoanelor vârstnice. Amplasamentul se află la aproape 11 km de drumul naţional, pe partea dreaptă, pe sensul de mers spre Dobrovăţ, imediat ce pădurea se termină pe partea dreaptă a DJ 247 (drumul spre sat).

Licitaţia a fost adjudecată de o firmă nou-înfiinţată, Medara Health SRL, principalii fondatori ai companiei fiind doi administratori ai Conest şi firma Conest însăşi, conform datelor de la Registrul Comerţului. Potrivit hotărârii de Consiliu Local (CL), prin care s-au oficializat rezultatele procedurii de licitaţie, firma va plăti o redevenţă anuală în valoare de 4.020 euro, fiind asumată o investiţie cu o valoare estimată la 4,5 milioane euro.

Capacitatea centrului de sănătate a fost stabilită la 120 locuri, iar locurile de muncă create în timpul şi după implementarea proiectului ajung, în total, la 62 de persoane.

Primarul din Dobrovăţ, Cătălin Martinuş, a declarat că nu se pune problema unei alte construcţii decât cea a centrului de tratament pentru persoane vârstnice. „Nu vom emite autorizaţie de construire decât pentru centrul de sănătate. În zonă există interdicţia de construire în ceea ce priveşte proiecte imobiliare“, a asigurat Martinuş.

Primarul din Dobrovăţ a precizat că centrul va beneficia de aparatură şi tratamente de ultimă generaţie. „Termenii contractuali sunt foarte clari: în termen de un an de la semnarea contractului trebuie finalizate documentaţiile tehnice, obţinută autorizaţia de construire şi începerea efectivă a lucrărilor. În caz contrar, contractul se reziliază. Centrul va avea tehnologii de ultimă generaţie, iar serviciile de sănătate oferite vor fi în jurul conceptului de «anti-aging» (anti-îmbătrânire, n.r)“, a mai spus primarul Martinuş.

Potrivit acestuia, centrul de sănătate va avea o suprafaţă construită desfăşurată de 4.500 mp, cu o distribuţie mai mult pe orizontală în condiţiile în care regimul de înălţime este stabilit la parter şi un etaj. „Obligatoriu, tipul construcţiei se va încadra din punct de vedere arhitectural în tematica zonei, nu va fi construcţie de sticlă, de exemplu“, a precizat primarul.

Investiţia are ca termen de execuţie vara anului 2022, iar primarul a spus că mare parte din personal va proveni din comuna Dobrovăţ. „Suntem deschişi către companii private pentru derularea de investiţii. Acesta nu va fi singurul proiect pe care îl vom implementa. Sunt suprafeţe de teren pe care mai vrem să le concesionăm, inclusiv în apropierea zonei unde se desfăşoară Festivalul Afterhills“, a conchis primarul din Dobrovăţ.

Comentarii