Chinezii din oraşul Xi’an, aflaţi în carantină, recurg la troc din cauza lipsei de alimente

marți, 04 ianuarie 2022, 08:45
1 MIN
 Chinezii din oraşul Xi’an, aflaţi în carantină, recurg la troc din cauza lipsei de alimente

Unii locuitori din oraşul Xi'an, aflat în carantină pe fondul pandemiei de Covid-19, au ajuns în situaţia de a face troc din cauza lipsei de alimente. Rămaşi fără provizii şi neputând ieşi din case, oamenii oferă ţigări pentru o …varză.

Imaginile publicate pe platforma Weibo surprind imaginile trocului care are loc de câtvea zile: în schimbul produselor alimentare, chinezii oferă ţigări sau chiar gadgeturi. În jur de 13 milioane de oameni au intrat în carantină în oraşul Xi'an de la 23 decembrie, neavând voie să părăsească domiciliul, aminteşte BBC.

În ultimele zile, foarte mulţi locuitori ai oraşului au început să se plângă de situaţia creată pe reţelele sociale. Autorităţile au distribuit alimente gratuite gospodăriilor, însă, chiar şi aşa, unii spun că proviziile s-au epuizat sau încă nu au ajuns şi la ei.

Ţigări pentru varză, detergent de vase pentru mere sau dezinfectant pentru legume. Cam aşa arată trocul, potrivit postărilor video de pe platforma socială locală.

Într-un video, cineva este surprins oferind o consolă Nintendo pentru un pachet de tăiţei şi două chifle calde. "Oamenii fac schimb de produse între ei în acelaşi bloc, pentru că nu mai au suficiente alimente şi nu mai au ce mânca”, explică un rezident pentru RFA News. Un alt bărbat dă la schimb un telefon şi o tabletă pentru ceva orez.

SURSA: hotnews.ro

 

Comentarii