Ciucă: Procesele penale ale lui Chirica şi Alexe nu afectează imaginea partidului

miercuri, 24 ianuarie 2024, 02:50
2 MIN
 Ciucă: Procesele penale ale lui Chirica şi Alexe nu afectează imaginea partidului

„Nu este vorba de dorinţă” dacă cineva candidează la preşedinţia României, susţine liderul PNL. Când e bun şi când nu e OK traseismul politic. Fără replică faţă de tergiversarea flagrantă a A8.

 

Într-o întâlnire cu ziariştii ieşeni, preşedintele PNL a spus că va fi prezent pe 24 Ianuarie în Piaţa Unirii. Nicolae Ciucă a vorbit despre echilibru şi raţiune în vremurile actuale, „o temă de preocupare a tuturor cetăţenilor din ţara noastră”. Totuşi, el a subliniat că la Iaşi „am venit ca să arătăm recunoştinţă şi ca să cinstim cum se cuvine” Ziua Unirii, şi nu pentru testarea societăţii româneşti.

Întrebat dacă îşi doreşte să fie preşedintele României, fostul premier al coaliţiei de guvernare PNL-PSD a spus că „aici nu este vorba de dorinţă”. „Nu cred că pentru un astfel de demers este nevoie de dorinţă, aici este vorba de un obiectiv politic care se stabileşte la nivelul unui partid politic. Când un partid politic îşi propune să câştige, trebuie să câştige toate rundele de alegeri. Ca atare, obiectivul nostru acesta este”, a răspuns el ocolind un răspuns tranşant.

Nicolae Ciucă a mai spus că problemele primarului şi preşedintelui CJ Iaşi ajunse în instanţă nu afectează imaginea partidului.

Liderul liberal a vorbit şi de migraţia primarilor de la un partid la altul, arătând că nu e tocmai OK schimbarea destinaţiei în timpul călătoriei. „Nu le foloseşte (celor de la PSD, n.r.), nu ne foloseşte nici nouă, nici celorlalte partide această atitudine şi nu le foloseşte nici primarilor, pentru că li se pune o etichetă” de traseism politic, a spus el. „Ce rezolvă cu 10 sau cu 20 de primari în plus?”, a întrebat el. Totuşi, Ciucă a adoptat un ton mai îngăduitor faţă de cei care îşi fixează această destinaţie PNL. „Sunt partide care îşi pierd din relevanţă, iar noi am anunţat că suntem deschişi pentru ceea ce înseamnă coagularea dreptei în politica din România”, a răspuns el arătând că PNL, „partid de 149 de ani reprezintă axul central a ceea ce înseamnă politica de dreapta în România”.

Preşedintelui Senatului i s-au adus la cunoştinţă şi întârzierile aparent voite în realizarea proiectului Autostrăzii Unirii. El a răspuns că se construieşte A7, în timp ce A8 este la fel de complicată ca Autostrada Piteşti-Sibiu pentru că străbate un lanţ muntos. Preşedintele PNL a adăugat că există documentaţia pentru Autostrada Unirii, dar nu a mai avut replică atunci când i s-a spus că alte proiecte de infrastructură iau fondurile în timp ce A8 stă pe hârtie şi a preferat să iasă din sală.

Comentarii