CM de fotbal Qatar 2022: Primul verdict – Senegal

marți, 29 noiembrie 2022, 19:45
2 MIN
 CM de fotbal Qatar 2022: Primul verdict – Senegal

 

”Leii din Taranga” s-au calificat în optimile de finală alături de Olanda

Înaintea ultimei etape din grupa A, Olanda era ca și calificată, iar meciul Ecuador-Senegal trebuia să decidă a doua echipă fericită, cu un meci egal care favoriza formația sud-americană, care, spre deosebire de africani, smulsese o remiză batavilor. Nu e, deci, de mirare, că africanii au pornit mai vârtos, au ratat și mult, trecând în avans înainte de pauză printr-un penalty obținut (și transformat) de Sarr, la un contact cu Encapié. În asemenea condiții, Ecuador, cu Valencia resuscitat (golgeterul echipei s-a tăvălit mai mult pe jos în prima parte) a trecut la timonă și a egalat la un corner, prin Caicedo, aflat la bara a doua, după o deviere cu capul a lui Torres. Reacția ”Leilor din Taranga” a fost remarcabilă: africanii au revenit în față, în mai puțin de trei minute,înainte ca Valencia să-și reînceapă evoluțiile la sol. La o lovitură liberă executată de Sarr, căpitanul Koulibaly a profitat de o respingere și a deviat puternic mingea în plasă. La 31 de ani și la a 67-a selecție, stoperul de la Napoli a înscris primul său gol la națională! Gol  exrtrem de prețios, fiindcă a rezistat până în final, în ciuda atacurilor ecuadoriene din ce în ce mai dese și mai disperate.

În celălalt meci, Olanda a învins cu 2-0 cea mai slabă țară gazdă din istoria Cupei Mondiale, într-un tempo moderato cantabile. Neerlandezii au mai înscris o dată, prin Berghuis ('63), gol anulat pentru henț.

Ecuador-Senegal 1-2 (0-1). Caicedo ('68) / Sarr ('42 –penalty), Koulibaly ('72).

Ecuador: Galindes – Preciado ('84-Porozo), Torres, Hincapié, Estupiñan – Gruezo ('46-Cifuentes) – Franco ('46-Sarmiento), Caicedo-Plata, Estrada ('64-Reasco), Valencia.Selecționer: Gustavo Alfaro.

Senegal: E. Mendy –Sabaly, Koulibaly,Jakobs, Diallo – Ciss ('74-N.Mendy, P.Gueye – Ndiayé ('75-Dieng), I.Gueye, Sarr – Dia ('90+5-P.A. Cissé). Selecționer: Aliou Cissé

Arbitru: Clément Turpin (Franța)

Cartonașe galbene: I.Gueye

Olanda – Qatar 2-0 (1-0)

Marcatorii: Gnapko ('26), F. de Jong ('49)

Olanda: Noppert-Timber, vn Dijk, Aké – Dumfries, de Roon ('80-Koopmeiners), F.de Jong ('82-Taylor),Blind – Klassen ('66-Berghuis) – Gakpo ('83-Weghorst), Depay ('66-Depay): Selecționer: Louis van Gaal.

Qatar: Barsham-Mohammad ('85-Khoder), P.Miguel, Khoukhi, Hassan, Ahmed – Al-Haydos ('64-Assadalla), Madibo ('64-Boudiaf), Hatem ('85-Alaaeldin) – Ali Almoez ('64-Muntari), Afif. Antrenor: Felix Sanchez.

Arbitru: Bakary Gassama (Gambia)

Cartonașe galbene; Aké

Clasament final, grupa A: 1. Olanda – 7 p (5-1); 2. Senegal – 4 p (5-4); Ecuador – 4 p (4-3): 4.Qatar – 0 p (1-7)

 

Comentarii