Compania de Transport Public își asigură parcul auto, dar și pasagerii. Cât costă o viață?

vineri, 23 octombrie 2020, 01:56
1 MIN
 Compania de Transport Public își asigură parcul auto, dar și pasagerii. Cât costă o viață?

Operatorul de transport public achiziţionează servicii de asigurare pentru o valoare ce depăşeşte jumătate de milion de lei. Intenţia CTP este de a-şi asigura, timp de un an, întreg parcul auto, pasagerii şi bunurile acestora pentru riscuri de accidente, precum şi asigurarea automatelor de bilete din staţiile CTP.

La acest moment, CTP are 125 de tramvaie, 132 de autobuze, 11 microbuze şi 33 de vehicule din parcul auxiliar. La acestea se vor adăuga alte 21 de autobuze rulate, licitaţia organizată de CTP fiind în curs de finalizare.

În cazul asigurării pentru pasageri la risc de accidente, sumele se ridică la 500 lei/persoană (deces sau invaliditate ca urmare a accidentelor), 50 lei (bagaje sau bunuri pierdute, distruse sau avariate) şi 10 lei/zi (spitalizare şi convalescenţă). Acestea sunt sumele în limita cărora societatea de asigurări poartă răspundere.

„În cazul avarierii, distrugerii sau pierderii bagajelor, dovada calităţii de asigurat se face cu legimitaţia de călători sau cu documentul de transport, ori cu adrese sau dovezi eliberate de CTP, precum şi orice mijloace de probă, inclusiv, în lipsa altor probe, cu declaraţii de la martori autentificate sau date în faţa reprezentanţilor societăţii de asigurare“, se arată în caietul de sarcini. Valoarea totală a contractului se ridică la 550.000 lei, fără TVA.

Comentarii