anunturi
grandchef
Bolta rece
anunturi
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional
anunturi

Conflict juridic Prefectură - Primărie: la mijloc, un viitor cămin studenţesc

GALERIE
constructie, camin
  • constructie, camin
- +

Acesta ar urma să fie construit de Cărăbuş Grup Construct SRL în zona Podu Roş. Neregulile constatate de Prefectură, prin Inspectoratul în Construcţii, nu au fost admise la Tribunal.

Prefectura şi Primăria şi-au dat întâlnire în instanţă. Instituţia judeţeană a cerut anularea unei autorizaţii emise de municipalitate vizând construirea unui cămin studenţesc cu 5 etaje, spaţii de birouri şi locuinţe în Podu Roş, lângă Creşa nr. 6 şi în apropierea Şcolii „Titu Maiorescu”. Prima repriză a meciului a fost pierdută de Prefectură, dar lupta continuă în faţa Curţii de Apel.

Construcţia a fost aprobată de Consiliul Local în 2020, pentru SC In Front Associates SRL. În aprilie anul trecut, societatea a vândut PUZ-ul aprobat către Cărăbuş Grup Construct SRL. Un control al Inspectoratului în Construcţii, efectuat în luna mai, a identificat mai multe nereguli, invocate ulterior de Prefectură în acţiunea sa. Astfel, amplasamentul de pe aleea Decebal unde este prevăzută construirea ansamblului este grevat de trasee ale reţelelor de utilităţi, nefiind menţionate modalităţile de relocare a acestora. Din documentaţia aferentă proiectului ar lipsi studiul de impact asupra sănătăţii publice, avizul Ministerului Turismului pentru edificarea unei clădiri cu spaţii de cazare, proiectul de verificare tehnică pentru instalaţiile de gaze naturale, dar şi acordul vecinilor. În plus, numărul locurilor de parcare prevăzute ar fi insuficient.

În faţa instanţei, constructorul a afirmat că toată documentaţia proiectului este în regulă. Procedura de autorizare a devierii reţelelor a fost deja demarată, dar această problemă se pune oricum doar după începerea lucrărilor, nu în faza emiterii autorizaţiei de construire. Avizul Ministerului Turismului nu ar fi necesar, întrucât va fi construit un cămin studenţesc cu 25 de camere, nu un hotel. Din acest motiv, şi cele şase locuri de parcare ar fi suficiente, întrucât legea impune doar un loc de parcare la 5 studenţi. Studiul de impact asupra sănătăţii fusese făcut, dată fiind vecinătatea creşei, dar nu a fost văzut de inspectorii în construcţii, iar acordul vecinilor nu ar fi nici el necesar, deoarece clădirea respectă funcţionalitatea zonei, de spaţii de locuit. Poziţia constructorului a fost susţinută şi de Primărie, prin întâmpinarea depusă la dosar. Analizând actele prezentate, magistraţii Tribunalului au apreciat că documentaţia este în regulă, iar criticile aduse de Inspectoratul în Construcţii sunt neîntemeiate. Ca urmare, acţiunea Prefecturii a fost respinsă. Instituţia a făcut însă recurs, acesta urmând să fie analizat de Curtea de Apel. Nu a fost stabilit încă primul termen de judecată.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.