Congres Internaţional de Ortodonție, timp de trei zile la Palas. VEZI PROGRAMUL

miercuri, 05 iunie 2013, 09:56
3 MIN
 Congres Internaţional de Ortodonție, timp de trei zile la Palas. VEZI PROGRAMUL

În perioada 6-8 iunie, la Centrul de conferinţe Palas Mall, va avea loc cel de-al IV-lea Congres Internaţional de Ortodonție al Asociaţiei Române de Straight-Wire organizat împreună cu Universitatea de Medicină și Farmacie “Grigore T. Popa”,cu tema “Abordări moderne în tratamentul ortodontic”.Pe parcursul celor trei zile, vor susţine conferinţe personalităţi marcante ale lumii ortodontice din 12 ţări, de pe toate continentele. La lucrările Congresului vor participa peste 200 despecialişti,cadre universitare din România dar și practicieni din ţară şi din Republica Moldova. Preşedinții de onoare ai Congresului sunt Prof. Dr. Valentina Dorobăţ (România) şi Profesor EmeritusDr. Hans Panchers (Germania).
Printre temele care vor fi puse în discuţie putem enumera: “Tratamentul funcţional ortodontic” – temă care a suscitat şi suscită în continuare controverse în literatura de specialitate, “Biomecanica ortodontică” – un subiect mereu în evoluţie şi “Abordarea interdisciplinară în tratamentul ortodontic contemporan” – tema cu mare aplicabilitate practică.

Congresul se desfăşoară după următorul program:

Joi, de la ora 9.00 la 16.30, în Sala Mozart, va avea loc cursul susţinut de profesorul Krister Bjerklin din Suedia, care abordeazăo temă foarte importantă pentru practica ortodontică“Tulburările de erupţie care fac dificilă viaţa specialistului în ortodonție” la care participă peste 50 de specialişti din România şi Republica Moldova. Concomitent, în Sala Vivaldi, debutează lucrările ştiinţifice ale Congresului, susţinute de cadre didactice de la disciplinele de specialitate din ţară: Cluj, Târgu Mureş, Timişoara şi Iaşi dar şi de practicieni din toate zonele ţării. Lucrările tinerilor cercetători vor fi analizate de un juriu internaţional iar cele mai bune trei lucrări ştiinţifice vor fi premiate. Tot joi, la ora 18.00, va avea loc o întâlnire informală între colectivul de redacţie al “Revistei Medico-Chirurgicale a Societăţii de Medici şi Naturalişti” din Iaşi şi redactorii-şefi a două reviste internaționale din domeniu: Prof. Dr. Jorge Faber (Brazilia) – editor al “Jurnalului Federaţiei de Ortodonţie” şi Prof. Dr. Leslie Will, editor asociat al “Jurnalului American de Ortodonţie şi Ortopedie Dento-facială”. La ora 19.30, va avea loc deschiderea oficială a Congresului, a expoziţiei de produse medicale ortodontice şi cocktailul de bun venit.
Începând de vineri, de la 8.30, demarează un bogat şi intens program ştiinţific, cu 10 conferinţe ale invitaţilor din ţară şi străinătate. În acelaşi timp va avea loc şi un concurs de postere care va fi analizat de un juriu internaţional care va desemna trei câştigători, pentru cele mai interesante postere.
Sâmbătă, în cea de-a treia zi a Congresului, va continua seria conferinţelor susţinute de specialiştii români şi străini şi, de asemenea, vor fi anunţaţi câştigătorii premiilor celor două concursuri.
Pe toată durata congresului, în Sala Chopin, 20 de firme de specialitate îşi vor prezenta ultimele noutăţi în domeniu.
Profesorilor străini şi însoţitorilor li s-a asigurat şi un interesant program de vizitare a Iaşului şi a mănăstirilor din Nordul Moldovei.
“Acest congres este încă o confirmare, dacă mai era necesară, că Universitatea de Medicină și Farmacie “Grigore T. Popa” este în circuitul internațional și că este recunoscută ca o școală serioasă de medicină. Universitatea de Medicină și Farmacie “Grigore T. Popa” înțelege globalizarea prin performanță și prin afirmarea valorilor umaniste.” apreciază Profesor Doctor Vasile Astărăstoae, rectorul Universității de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa”, organizatoarea evenimentului împreună cu Asociația Română de Straight-Wire. Președintele Congresului, Conf. univ. Dr. Irina Zetu, adaugă “Vă garantăm o experiență științifică și interculturală de mare valoare, având șansa de a întâlni profesioniști recunoscuți din întreaga lume. Programul conferinței este dens și bogat, oferind o mare diversitate de subiecte.”

Comentarii