COMUNICAT DE PRESA

Consiliere psihologică pentru medicii din linia întâi în războiul COVID-19

marți, 31 martie 2020, 10:59
2 MIN
 Consiliere psihologică pentru medicii din linia întâi în războiul COVID-19

Institutul de Psihiatrie „Socola” Iasi a pus la punct un program de suport psihologic si consiliere online/telefonic pentru toti cei care sunt implicati direct in asistenta medicala a cazurilor de COVID-19.

Când vorbim de sănătate, cu toții ne gândim la noi și la familiile noastre, uitându-i pe cei care, de multe ori, ajung să vegheze asupra noastră. Medicii, căci despre ei este vorba, duc în aceste zile o bătăile cruntă cu un inamic necunoscut, foarte greu de controlat, generator de teamă și panică, un dușman care presupune eforturi conjugate pentru a fi înfrânt.

Pentru a veni în sprijinul cadrelor medicale care se află în prima linie în lupta cu noul coronavirus, Institutul de Psihiatrie „Socola” Iași, în parteneriat cu specialiștii Colegiului Medicilor, a pus la punct un program de suport psihologic și consiliere online/telefonic pentru toți cei care sunt implicați direct în asistența medicală a cazurilor de COVID-19.

„Personalul medical aflat în prima linie în lupta cu noul coronavirus este expus unui stres mult mai mare ca de obicei şi are nevoie de sprijin pentru a trece cu bine peste perioada pe care o traversăm acum. De asemenea, sentimentele de neputinţă şi dezamăgire pot fi, la rândul lor, foarte intense în actuala conjunctură. Acestea sunt, de altfel, şi motivele pentru care la nivelul Institutului am luat decizia de a crea acest grup de suport, care să ofere sprijin şi consiliere cadrelor medicale din spitalele în care sunt internaţi pacienţii cu COVID-19. Întreaga procedură, precum şi formularul de contact se regăsesc pe site-ul Institutului”, a declarat Adrian Bogdan Şaramet, manager al Institutului de Psihiatrie „Socola” Iaşi.

Pentru a beneficia de sprijinul echipei de psihologi a Institutului de Psihiatrie „Socola” Iași, este de ajuns să intrați pe site-ul socola.eu, să completați formularul pe care îl găsiți chiar pe prima pagină și să ne transmiteți care este metoda prin care doriți să fiți contactați (telefon, mail, skype etc). Odată formularul completat și trimis, un psiholog al Institutului vă va contacta și va începe programul de suport.

Suportul psihologic se acordă, în această primă fază, cadrelor medicale implicate în mod direct în asistența pacienților infectați cu noul coronavirus.
Vă ajutăm să ne ajutați!

Comentarii