anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

duminica, 07.08.2022

COMUNICAT DE PRESA

Consiliere psihologică pentru medicii din linia întâi în războiul COVID-19

GALERIE
socola iasi
 • socola iasi
- +

Institutul de Psihiatrie „Socola” Iasi a pus la punct un program de suport psihologic si consiliere online/telefonic pentru toti cei care sunt implicati direct in asistenta medicala a cazurilor de COVID-19.

Când vorbim de sănătate, cu toții ne gândim la noi și la familiile noastre, uitându-i pe cei care, de multe ori, ajung să vegheze asupra noastră. Medicii, căci despre ei este vorba, duc în aceste zile o bătăile cruntă cu un inamic necunoscut, foarte greu de controlat, generator de teamă și panică, un dușman care presupune eforturi conjugate pentru a fi înfrânt.

Pentru a veni în sprijinul cadrelor medicale care se află în prima linie în lupta cu noul coronavirus, Institutul de Psihiatrie „Socola” Iași, în parteneriat cu specialiștii Colegiului Medicilor, a pus la punct un program de suport psihologic și consiliere online/telefonic pentru toți cei care sunt implicați direct în asistența medicală a cazurilor de COVID-19.

„Personalul medical aflat în prima linie în lupta cu noul coronavirus este expus unui stres mult mai mare ca de obicei şi are nevoie de sprijin pentru a trece cu bine peste perioada pe care o traversăm acum. De asemenea, sentimentele de neputinţă şi dezamăgire pot fi, la rândul lor, foarte intense în actuala conjunctură. Acestea sunt, de altfel, şi motivele pentru care la nivelul Institutului am luat decizia de a crea acest grup de suport, care să ofere sprijin şi consiliere cadrelor medicale din spitalele în care sunt internaţi pacienţii cu COVID-19. Întreaga procedură, precum şi formularul de contact se regăsesc pe site-ul Institutului”, a declarat Adrian Bogdan Şaramet, manager al Institutului de Psihiatrie „Socola” Iaşi.

Pentru a beneficia de sprijinul echipei de psihologi a Institutului de Psihiatrie „Socola” Iași, este de ajuns să intrați pe site-ul socola.eu, să completați formularul pe care îl găsiți chiar pe prima pagină și să ne transmiteți care este metoda prin care doriți să fiți contactați (telefon, mail, skype etc). Odată formularul completat și trimis, un psiholog al Institutului vă va contacta și va începe programul de suport.

Suportul psihologic se acordă, în această primă fază, cadrelor medicale implicate în mod direct în asistența pacienților infectați cu noul coronavirus.
Vă ajutăm să ne ajutați!

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Liga a doua, la restart

Nicolae GRECU

Liga a doua, la restart

Va fi Politehnica Iaşi una dintre protagonistele luptei pentru promovarea pe prima scenă?

opinii

(Re)denumiri anapoda ale unor instituții de învățământ (V)

Eugen MUNTEANU

(Re)denumiri anapoda ale unor instituții de învățământ (V)

Nu este exclus ca timpul și uzul să valideze și să impună aceste formule denominative noi, dar, deocamdată, cel puțin pentru persoanele cu o educație umanistă solidă, impresia de improvizație și oportunism persistă.

Uimitorul concurs de arhitectură (3)

arh. Ionel OANCEA

Uimitorul concurs de arhitectură (3)

Nu a trecut multă vreme de la stabilirea echipei câştigătoare a concursului internaţional de arhitectură din proximitatea pieţei Palatului Culturii. Interesul pentru soluţiile realizate s-a stins. Probabil, echipa câştigătoare UNStudio lucrează deja la proiect, la documentaţiile pentru avizare, aprobare, autorizare. Discuţii mai mult sau mai puţin constructive vor mai fi, mai ales în momentele de consultare publică a planului urbanistic zonal ce va fi realizat cu această ocazie.

Călătorie în centrul oraşului

Alexandru CĂLINESCU

Călătorie în centrul oraşului

Dacă iau ca punct de reper locuinţa din Şefan cel Mare şi trasez un arc de cerc ce are drept limite Anastasie Panu şi Pojărnicie, casa din Păcurari e cumva pandantul celei din Ştefan cel Mare. Iar această legătură e, poate, şi o chestiune de destin.

pulspulspuls

Cum au fost arvunite locurile AUR de la Iaşi pentru viitoarea legislatură a Parlamentului

Cum au fost arvunite locurile AUR de la Iaşi pentru viitoarea legislatură a Parlamentului

Discuţiile de la Şcoala politică de vară de pe Bahlui, care s-a ţinut în aceste zile pe terasa unei berării boeme din târg, ar fi continuat la nesfârşit pe tema imposibilei şi, totuşi, foarte probabilei, coaliţii dintre liberali şi userişti, dacă cineva nu ar fi adus în discuţie, nu se ştie cu ce intenţii, problema vizitei în oraşul nostru a lui George Simion, liderul partidului AUR. 

Caricatura zilei

Vreme de neplajă

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.