Copil în stare gravă la Spitalul de Copii „Sf. Maria” după ce s-a electrocutat

vineri, 16 septembrie 2022, 10:28
1 MIN
 Copil în stare gravă la Spitalul de Copii „Sf. Maria” după ce s-a electrocutat

Un copil în vârstă de 10 ani a ajuns în stare gravă la Spitalul de Copii „Sf. Maria” după ce s-a electrocutat. Copilul a ajuns în cursul zilei de joi la unitatea medicală ieșeană, fiind transferat de la Bârlad, iar în cursul nopții a fost operat. 

Acum se află internat în Unitatea Functionala de Arsi ATI. „Pacientul a fost internat cu diagnosticul de electrocuție, cădere de la înălțime. Are arsură de gradul III pe membrele superioare, trunchi anterior și perineu anterior, parcelar, pe aproxiamtiv 10% din suprafața corporală”, a declarat dr. Sidonia Susanu, șeful Secției de Chirurgie Plastică, Microchirurgie reconstructivă.

Medicii mai spun că gravitatea leziunilor este dată de trecerea curentului prin organism, iar efectele se vor vedea pe parcursul următoarelor 5-7 zile. În această perioadă, copilul va trece prin mai multe intervenții chirurgicale.

„În funcție de evoluția ulterioară, copilul va necesita intervenții chirurgicale seriate de excizie a țesuturilor care se vor necroza (ca urmare a efectului curentului electric), precum și de proceduri de epurare extrarenală. Ulterior, copilul va necesita intervenții chirurgicale de acoperire a defectelor cutanate și profunde”, a completat medicul ieșean.

Comentarii