Crimele de la Roua – Controversă între apărare şi acuzare privind o urmă de pe întrerupător

miercuri, 16 februarie 2022, 03:01
3 MIN
 Crimele de la Roua – Controversă între apărare şi acuzare privind o urmă de pe întrerupător

O urmă de deget pe un întrerupător din casa groazei, în cazul crimei duble din Moara de Vânt nu ar aparține victimelor și nici suspectului principal. Criminaliştii spun însă că urma respectivă putea aparţine multor oameni, care au fost anterior în casă şi care nu au legătură cu crima. Judecătorii au decis prelungirea arestului preventiv al suspectului principal.

Apărarea marocanului Ahmed Sami el Bourkadi, principalul suspect de crima dublă din Moara de Vânt, a solicitat procurorului de caz verificări suplimentare în privinţa unei urme, despre care spune că este de sânge, găsită în casa crimelor din cartierul Roua. Urma a fost detaliată într-un raport criminalistic şi nu ar avea profilul genetic al celor doi tineri ucişi sau al suspectului principal.

“Urma este în interiorul casei, şi putea fi făcută, dacă ar fi fost o luptă acolo, de către o persoană care a ieşit, mai ales că era o urmă de sânge. Este o urmă relevantă deoarece încă de la bun început au fost găsite la faţa locului bunuri care nu aparţineau clientului meu, şi aş face referire la pantofii sport Armani, care sunt mărimea 44, şi care evidenţiază patru profile genetice, dintre care două ale victimelor, iar celelalte două nu au putut fi identificate la momentul respectiv. Aveau inclusiv urme de benzină acea pereche de pantofi. Deci, sunt elemente care trădează şi prezenţa altor persoane în locaţie, sau cel puţin a unei alte persoane”, a detaliat ieri, avocatul Raluca Andrei, care îl reprezintă pe Ahmed Sami el Bourkadi.

Surse judiciare au precizat pentru Ziarul de Iaşi că urma respectivă nu este totuşi de sânge, ci o bucăţică de amprentă, şi putea aparţine oricărei persoane care de-a lungul timpului a intrat în casa respectivă. Avocatul a mai precizat că urma a rezultat dintr-o expertiză venită de la Bucureşti, de la Institutul Criminalistic.

“În raportul de expertiză care a venit de la Bucureşti, printre altele, a fost evidenţiată şi o urmă, care conţine un profil genetic al unei persoane de sex masculin, un profil genetic nou, care nu aparţinea victimei Youssef Ajniyah şi nici clientului meu, Ahmed Sami el Bourkadi. Am solicitat şi noi să se facă verificări suplimentare cu privire la acest profil genetic nou, având în vedere locul unde a fost identificat, şi anume în dreptul unui comutator de la una din uşile de acces în vilă. Cu atât mai mult cu cât, în perioada de referinţă, unul dintre martori a afirmat anterior că a văzut o persoană de aproximativ 1,8 metri. Din punctual meu de vedere, exact în locul în care a fost văzută persoana respectivă se putea realiza şi accesul în incinta vilei. Este foarte posibil ca acest ADN să aparţină unei persoane care a intrat ulterior, şi care nu este clientul meu”, a adăugat avocatul.

Luni, judecătorii au decis prelungirea arestului preventiv pentru suspect.

“Prelungirea arestului preventiv de către judecători este o decizie pe care o anticipam, având în vedere că au trecut două luni de la debutul urmăririi penale şi, fiind o speţă completă, este şi normal să se acorde prelungiri. Însă, dacă aceste prelungiri vor fi cerute în continuare fără a exista probatorii suplimentare care să susţină acuzaţia, eu mă gândesc că, într-un final, instanţele nu vor mai dispune aceste prelungiri. Se va lua eventual măsura arestului domiciliar”, a subliniat avocata Andrei.

Comentarii