Cristian Dide a fost eliberat din închisoare. Decizie luată de Curtea de Apel Iași

miercuri, 22 decembrie 2021, 14:36
2 MIN
 Cristian Dide a fost eliberat din închisoare. Decizie luată de  Curtea de Apel Iași

Astăzi, judecătorii Curții de Apel Iași au hotărât eliberarea din pușcărie a lui Cristian Dide. Măsura arestării dispusă de instanța inferioară a fost înlocuită cu cea a controlului judiciar.

Activistul Cristian Dide își va petrece până la urmă Sărbătorile în familie. Magistrații Curții de Apel au admis contestația formulată de acesta împotriva deciziei Tribunalului de prelungire a arestării sale preventive adoptate săptămâna trecută. Măsura arestării preventive a fost înlocuită cu cea a controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile. În această perioadă de timp, el va trebui să se prezinte în fața organelor de anchetă penală oricând este chemat și să informeze autoritățile în cazul schimbării domiciliului. De asemenea, lui Dide i s-a interzis să participe la manifestări culturale, sportive ori la alte adunări publice și să dețină ori să folosească arme.

Cristian Dide, președintele asociației „Evoluție în instituție” este acuzat de DIICOT Iași de trafic de droguri și introducere ilegală în țară de droguri de risc, după ce activistul a trimis pe adresa procurorilor două colete conținând produse din cannabis. Reprezentanții instituției au afirmat că gestul său s-a dorit a fi doar o modalitate de protest împotriva necorelării legislației românești în domeniu cu cea europeană.

Cristian Dide este celebru pentru capacitatea de a organiza proteste împotriva corupției.

Astăzi, câțiva ieșeni au protestat pe scările instituției pentru eliberarea lui Dide. Aflați amănunte AICI

Comentarii