Cursă în trei la locale: Chirica (PNL) vs. Chichirău (USR) vs. Ciuhodaru (PSD)?

joi, 20 februarie 2020, 02:59
1 MIN
 Cursă în trei la locale: Chirica (PNL) vs. Chichirău (USR) vs. Ciuhodaru (PSD)?

Principalii candidaţi la Primăria Iaşi încep să iasă la suprafaţă. Odată cu apropierea primarului Mihai Chirica de PNL, contracandidaţii care i-ar putea pune probleme edilului sunt Tudor Ciuhodaru (PSD) şi Cosette Chichirău (USR-PLUS).

Din informaţiile „Ziarului de Iaşi“, primul a fost ieri nominalizat ca propunere din partea organizaţiei PSD Iaşi la şedinţa Comitetului Executiv Naţional (CExN), dar discuţia a fost una informală şi bazată pe rezultatele sondajului efectuat recent de social-democraţi. Statutar, propunerea trebuie validată mai întâi la nivel local şi apoi aprobată în CExN.

În ceea ce o priveşte pe Cosette Chichirău, validarea candidaturii acesteia ar urma să se petreacă cel mai probabil săptămâna viitoare. Chichirău se află într-o competiţie internă în cadrul alianţei USR-PLUS cu fostul jurnalist Liviu Iolu (PLUS).

Celelalte organizaţii care şi-au stabilit sau urmează să anunţe oficial candidatul sunt Pro România (Vasile Roman, fost consilier personal al primarului Chirica), ALDE (Radu Botez, viceprimar în administraţia Chirica) şi Partidul Împreună pentru Moldova (Cătălin Urtoi). În ceea ce priveşte PMP, deputatul Petru Movilă ne-a precizat ieri că filiala va anunţa candidatul la Primăria Iaşi în prima parte a lunii martie.

Alegerile locale vor avea loc la mijlocul lunii iunie, iar până la începerea campaniei electorale mai sunt mai puţin de trei luni.

Comentarii