Cursuri pentru liceeni: caravane cu universitari vor colinda Moldova

luni, 18 februarie 2019, 02:50
2 MIN
 Cursuri pentru liceeni: caravane cu universitari vor colinda Moldova

Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad“ din Iaşi (USAMV) a câştigat două proiecte în valoare totală de 14 milioane de lei în cadrul Programului Operaţional Capital Uman (POCU), pe filiera „Bursa Student Antreprenor“.

Proiectele sunt menite să aibă rol în creşterea participării studenţilor din categorii vulnerabile la programe de studii de licenţă. Proiectele se numesc „Educaţie antreprenorială – EducAtiv“ şi „Măsuri active pentru creşterea participării la învăţământul terţiar antreprenorial a studenţilor din medii defavorizate“ şi se vor derula pe o perioadă de 24 luni de la data contractării.

„Toţi studenţii USAMV din anii terminali vor participa activ la programe de dezvoltare antreprenorială din domeniile: agricol, horticol, medical veterinar şi industrie alimentară. Proiectele au în vedere activităţi de consiliere profesională, antreprenorială, prin care dorim să dezvoltăm abilităţi tinerilor pentru a-şi forma o imagine cât mai clară privind integrarea pe piaţa muncii şi transmiterea de cunoştinţe solide despre ceea ce înseamnă o afacere proprie în domeniul studiat“, a precizat prof.dr. Vasile Vîntu, rectorul USAMV.

Astfel, studenţii universităţii şi elevii din colegii agricole şi de industrie alimentară vor fi consiliaţi, prin activităţi de mentorat şi tutoriat, ca să dobândească cunoştinţe de la persoane cu experienţă antreprenorială.

„Conform activităţilor prevăzute în proiect, vor fi organizate caravane în colegiile agricole din zona de NE a României, tabere antreprenoriale şi vor fi dezvoltate oferte educaţionale noi în cele cinci domenii economice prioritare“, au mai precizat reprezentanţii USAMV, punctând şi faptul că în cadrul proiectului vor fi renovate şi dotate două laboratoare multimedia.

Comentarii