Curtea de Apel Iaşi: închiderea şcolilor la nivel naţional, legală. Tribunalul le deschisese
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

sambata, 23.01.2021

Curtea de Apel Iaşi: închiderea şcolilor la nivel naţional, legală. Tribunalul le deschisese

GALERIE
scoala-online
  • scoala-online
- +

Decizia nu este definitivă, iar reclamanţii iau în calcul să o atace cu recurs

 

Hotărârea judecătorilor de la Iaşi a venit la finele unui proces deschis de mai multe şcoli private din municipiu, susţinute de Asociaţia Şcolilor Particulare. Reclamanţii au cerut în instanţă suspendarea, respectiv anularea Ordinul 5972/08.11.2020 al Ministerului Educaţiei şi Cercetării şi a Hotărârii nr. 53/08.11.2020 a Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă. Cele două acte reglementează suspendarea cursurilor în regim faţă în toate şcolile din ţara noastră. Judecătorii ieşeni au considerat că suspendarea celor două acte normative este inadmisibilă, iar anularea lor este neîntemeiată. „După ce vom vedea motivarea instanţei, vom analiza oportunitatea oricărui demers legal pentru a restabili normalitatea în sistemul de învăţământ şi pentru a fi respectate drepturile fundamentale îngrădite în acest moment într-un mod cu totul nejustificat", a precizat Octavian Bichiş, avocatul care a reprezentat şcolile particulare.

Procesul a fost deschis Asociaţia Şcolilor Particulare, printre reclamanţii din acest dosar mai fiind Şcoala Primară Hansel Und Gretel Iaşi, Grădiniţa Euro Kid Iaşi, Grădiniţa Montessori School Of Iaşi, Asociaţia Enalure - Grădiniţa Waldorf Enalure, Grădiniţa Penilla, Grădiniţa cu program Prelungit Căsuţa Zânelor, Grădiniţa cu program prelungit Kids Heaven, Şcoala Primară Montessori School of Isi, Şcoala Primară Atelier nr. 1, Grădiniţa Atelier nr. 1, Grădiniţa Hopscotch, Grădiniţa Kitty SRL.

Reclamanţii au atacat în instanţă şi decizia la nivel judeţean de suspendare a şcolilor în municipiul Iaşi, câştigând acel proces, după ce Tribunalul a considerat că măsura a fost luată fără a se respecta procedura legală. Acea sentinţă favorabilă, însă, nu influenţează în mod direct modul de desfăşurare a cursurilor, care a fost stabilită, între timp, prin cele două acte normative analizate ieri de Curtea de Apel.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Ce model alegem?

Nicolae GRECU

Ce model alegem?

În speranţa că sportul românesc va redeveni el însuşi un model în Europa, înclinăm spre Slovenia.

Filmuletul zilei

opinii

Un corifeu al „gândirii politice corecte”- Noam Chomsky (II)

Eugen MUNTEANU

Un corifeu al „gândirii politice corecte”- Noam Chomsky (II)

Sunt evidenţiate în continuare accentele antiamericane şi antioccidentale din discursul public al reputatului om de ştiinţă.

Prudenţi, nu fricoşi; blânzi, nu naivi

pr. Constantin STURZU

Prudenţi, nu fricoşi; blânzi, nu naivi

În contextul primei trimiteri a ucenicilor la propovăduire, Domnul le spune, între altele: "Iată, Eu vă trimit pe voi ca pe nişte oi în mijlocul lupilor; fiţi, dar, înţelepţi ca şerpii şi nevinovaţi ca porumbeii" (Matei 10, 16). Imaginea unei oi aflate în mijlocul lupilor stârneşte frisoane, mai ales printre credincioşii îngrijoraţi de mersul actual al lumii. Însă mesajul e mai degrabă sursa unei mari nădejdi. Căci nu ne cere Mântuitorul să acţionăm precum "lupii" - grupaţi în haite, agresivi, sălbatici -, ci să cultivăm ascultarea şi blândeţea specifice "turmei celei cuvântătoare".

O poveste sordidă

Alexandru CĂLINESCU

O poveste sordidă

Dezvăluirea a fost făcută prin intermediul unor cărţi, literatura, substituindu-se actului de justiţie, având aşadar - teoretic cel puţin - şi o funcţie terapeutică. Ceea ce nu-i absolvă pe cei care, din inconştienţă, din spirit de castă ori din dorinţa de a provoca au tolerat sau chiar au încurajat tot felul de aberaţii.

pulspulspuls

Pe senatoarea Baubau de la Iaşi ştim bine că o ştiţi. Dar pe mama ei?

Pe senatoarea Baubau de la Iaşi ştim bine că o ştiţi. Dar pe mama ei?

Câteva informaţii pe azi şi despre noii aleşi ai ieşenilor mai puţin cunoscuţi publicului în ce priveşte viaţa lor privată. 

Caricatura zilei

8x8

Editia PDF

Bancul zilei

In Antarctica s-a inregistrat cea mai scazuta temperatura de pe glob: -93,2 grade ...prin urmare va propunem sa ne reami (...)

Parteneri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.