De aseară au început să intre în scenă „greii“ FIE: Ce nume vor fi prezente la Iași?

joi, 25 mai 2017, 01:50
2 MIN
 De aseară au început să intre în scenă „greii“ FIE: Ce nume vor fi prezente la Iași?

Diseară vor concerta în Piaţa Palatului Dida Drăgan, Luminiţa Anghel, Sanda Ladoşi,  Adrian Daminescu şi Marcel Pavel. Mâine vine Ţăndărică, Bosquito şi Vunk, iar sâmbătă,  va fi punctul culminant: violonistul Nigel Kennedy.

Cele mai importante evenimente artistice din cadrul Festivalului Internaţional al Edu­caţiei (FIE) au loc în aceste zile. Manifestările principale au fost deschise aseară cu un recital al cunoscutei pianiste originară din Iaşi Alexandra Dăriescu, la care au participat câteva mii de ieşeni. Înainte de concert, aşa-numita „Regină a pianului“ a mărturisit că nu a mai cântat cu Filarmonica din Iaşi de 15 ani. Pianista s-a născut la Iaşi, iar acum locuieşte în Marea Britanie.

„Este o perioadă foarte aglo­merată pentru mine, pentru că voi avea debutul în China, la Beijing şi Shanghai. Apoi, voi concerta în America cu Orchestra pentru prima dată şi, ulterior, în Canada. Mă reîntorc cu Orchestra Familiei Regale într-un concert aniversar şi pentru a-l celebra pe marele nostru Dinu Lipatti la Londra. Un highlight pentru anul viitor va fi debutul la Opera din Viena cu Angela Gheorghiu; va fi prima mea colaborare cu maestra“, a declarat ieri Alexandra Dăriescu. 

Concertele din faţa Palatului Culturii vor continua astăzi, tot de la ora 19.30, cu Dida Drăgan, Luminiţa Anghel, Sanda Ladoşi, Adrian Daminescu şi Marcel Pavel, acompaniaţi de orchestra maestrului Viorel Gavrilă. Mâine, după Marşul Absovenţilor, va avea loc un concert susţinut de Ovidiu Lipan Ţăndărică, trupa Bosquito, Irina Rimes şi trupa Vunk. Sâmbătă va avea loc cel mai aşteptat concert din cadrul FIE, respectiv cel al virtuozului violonist britanic Nigel Kennedy.  Evenimentele programate pe scena din faţa Palatului Culturii se vor încheia duminică cu un spectacol susţinut de artiştii Operei din Odessa. „Este săptămâna de foc a FIE“, a comentat ieri directorul festivalului, Andrei Apreutesei.  

Comentarii