anunturi
grandchef
Bolta rece
anunturi
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional
anunturi

vineri, 27.01.2023

De ce s-a stricat şoseaua la ieşirea din Hârlău spre Tg. Frumos. "E ca pe Luna"

GALERIE
drum
 • drum
- +

De ce s-a stricat şoseaua la ieşirea din Hârlău spre Tg. Frumos, deşi DN 28B e în plin şantier de modernizare? Explicaţiile directorului Regionalei de Drumuri Naţionale Iaşi.

Localnicii din Hârlău care ies din oraş pe DN 28B spre Tg. Frumos sunt nevoiţi să parcurgă o porţiune de drum plină de gropi. „E ca pe Lună”, comentează unul dintre ei pe pagina de Facebook „Eşti din Hârlău dacă…”, iar o înregistrare video arată într-adevăr un carosabil „bombardat”.

Segmentul se află pe DN 28B, drum care face legătura între Tg. Frumos şi Botoşani prin Hârlău. Pe toată lungimea lui de 71,5 km, drumul naţional este în plin şantier de modernizare, lucrările fiind începute anul trecut.

„A fost o ţeavă de gaz pusă clandestin în carosabil”, ne-a explicat Ovidiu Laicu, directorul Regionalei de drumuri naţionale, motivul pentru care drumul respectiv arată aşa de rău. Cei care au montat-o au fost de acord să fie mutată, dar nu pe banii lor, a adăugat el. În cele din urmă, DRDP şi autorităţile locale au mutat conducta sub trotuar. Ovidiu Laicu a mai spus că zilele acestea va fi refăcut carosabilul, cu piatră şi asfalt, condiţiile meteo fiind „de vină” că nu s-a intervenit mai repede.

CITESTE SI: Aveti treabă în judeţul vecin? Grijă mare la aceste tronsoane de drum naţional!

Adjudecat de o asociere de firme (Aqua Parc – Mavgo Holding – Vahostav SK – Trameco) pentru suma de 267,3 milioane de lei, contractul de modernizare a DN 28B are termen de finalizare luna mai a anului viitor. De asemenea, perioada de garanţie a lucrărilor este de 5 ani şi poate fi majorată de ofertanţi până la un maxim de 8 ani.

Din cei 71,5 km, 32 km sunt pe teritoriul judeţului Botoşani. Acolo e deja asfaltat – „s-a turnat stratul de egalizare şi cred că şi binderul (stratul de uzură, n.r.) a fost turnat”, ne-a precizat directorul Laicu.

Platforma drumului va fi lărgită la 9 metri, din care două benzi de circulaţie de câte 3,5 m şi două acostamente cu lăţimea de 1 m, având aceeaşi structură ca zona carosabilă.

CITESTE SI: Experiment cu modernizarea drumului european Iași-Botoșani

O simulare a traseului Iaşi-Suceava pe Google Maps arată timpi egali (aprox. 2 ore şi 25 de minute) pentru traseul clasic prin Tg. Frumos-Paşcani, pe drum naţional, şi pentru traseul prin Vlădeni-Flămânzi-Botoşani, în cea mai mare parte pe drumuri judeţene reabilitate. Dar în judeţul Botoşani încă se lucrează pe DN 28.

Cum distanţa este aceeaşi (145 km), de anul viitor această rută ar putea să devină preferată pentru conducătorii auto care vor să scape de „dopurile” de trafic din Podu Iloaiei şi din Tg. Frumos.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

OPENAI: despre viitorul luminos al şcolii

Ioan Alexandru TOFAN

OPENAI: despre viitorul luminos al şcolii

Cumva, punctişorul ne readuce la realitate: adică cu capul în nori, acolo unde le şade bine celor care pornesc pe drumul cunoaşterii. Ne provoacă, aşadar, să căutăm sensul şi nu informaţia, culoarea şi nu doar forma lumii. Să înţelegem în profunzime, nu să stăpânim, mongolic, depărtările. Cum spunea Marin Tarangul, să privim lumea, nu doar să o vedem.

opinii

Conservator? De ce nu…

Alexandru CĂLINESCU

Conservator? De ce nu…

Dacă odinioară mi se reproşa că eram prea atras de „nou”, iată că recent am fost etichetat drept „conservator”. Cum termenul are, pentru cei care l-au folosit, o conotaţie negativă, m-am întrebat în ce măsură mi se potriveşte şi dacă trebuie numaidecât să văd în asta un defect. Nu sunt, în mod clar, un „tradiţionalist”, nu mă cramponez de valori ce par - şi adesea chiar sunt - anacronice, am oroare de închistările dogmatice şi de tezismul rudimentar. În acelaşi timp constat că da, sunt zone unde agresivitatea „progresistă” mă crispează şi unde dispariţia unor criterii (morale, estetice etc.) mă deprimă.

IoT

Neculai SEGHEDIN

IoT

Adică Internet of Things (IoT), adică Internetul lucrurilor, sau, mai convingător spus, Internetul tuturor lucrurilor. Acest concept desemnează reţeaua de obiecte fizice, care conţin senzori, software şi alte tehnologii, în scopul conectării şi schimbului de date cu alte dispozitive şi sisteme de pe Internet. Lucrurile care se conectează pe Internet sunt, de exemplu, autoturisme, obiecte de uz casnic, sisteme de iluminat, sisteme de alarmă, sisteme de producţie industrială etc.

„Dezumanizarea” femeii Canaanence

pr. Constantin STURZU

„Dezumanizarea” femeii Canaanence

Într-un text publicat acum zece ani, atrăgeam atenţia asupra unor tendinţe extrem de îngrijorătoare pentru viitorul umanităţii. Din păcate, ele se adeveresc pe zi ce trece. Enumeram atunci, nu neapărat într-o ordine anume: promiscuitatea şi vulgaritatea, violenţa şi decăderea morală, transformarea omului în utilizator de tehnică performantă, concomitent cu pierderea accentuată a intimităţii, înmulţirea alimentelor tot mai chimizate şi creşterea gradului de dependenţă faţă de medicamente şi multe, multe alte elemente care indică un anumit grad de dezumanizare programată.

pulspulspuls

Iată-l pe marele politician ieşean care se milogea să urce pe scenă, lângă boşi!

Iată-l pe marele politician ieşean care se milogea să urce pe scenă, lângă boşi!

La cererea publicului continuăm pe astăzi miniseria de întâmplări haioase petrecute la Iaşi cu ocazia Zilei Unirii, dragi telespectatori. 

Caricatura zilei

Second Hand Germania

Editia PDF

Bancul zilei

Doi prieteni se întâlnesc dupa multa vreme: - Ei, prietene, cum e viata de barbat însurat? - Excelenta! Am reu (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Un raport al Universitatii “Babes Bolyai” din Cluj Napoca a stabilit ca teza de doctorat a ministrului de Interne este plagiata. Credeti ca Lucian Bode sa demisioneze?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.