De săptămâna viitoare vor apărea două noi sensuri giratorii în Fundaţie

marți, 02 iulie 2013, 01:50
1 MIN
 De săptămâna viitoare vor apărea două noi sensuri giratorii în Fundaţie

Ambele sunt provizorii, pentru devierea circulaţiei actuale de acolo.

De săptămâna viitoare va fi deviată circulaţia în Fundaţie, după ce s-a dat acceptul pentru schimbarea şinelor de tramvai. Muncitorii care lucrează la realizarea pasajului „Mihai Eminescu“ au început deja, de ieri, să taie şinele vechi de tramvai, iar din 8 iulie vor începe efectiv lucrările de refacere a tronsonului cuprins între str. Musicescu şi b-dul Copou. Demararea acestor lucrări va coincide cu noi modificări de circulaţie în această zonă, în sensul că vor fi amenajate două sensuri giratorii provizorii.

„Circulaţia va fi deviată pe coborâre peste pasaj şi undeva la intersecţia dintre Mu­sicescu şi strada Banu va fi executată o giraţie unde se va putea întoarce şi urca spre Independenţei. Cealaltă giraţie va fi amenajată în capătul pasajului, pentru cei care urcă dinspre Musicescu spre Copou“, a declarat Mihai Chirica, viceprimarul Iaşului.

Practic, săptămâna viitoare vor fi executate lucrările finale la şinele de tramvai, ale căror finalizare este preconizată pentru data de 15 septembrie. Potrivit repre­zentanţilor municipalităţii, de săptămâna viitoare, organizarea de şantier dinspre Păcurari se va muta pe zona centrală, în care este permisă circulaţia acum, muncitorii urmând să excaveze pentru a face legătura subterană dintre bucăţile de pasaj de pe Păcurari şi Independenţei.

Comentarii