Deputatul PSD Iaşi Vasile Cîtea reia discuția despre legea falimentului personal
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

duminica, 26.09.2021

Advertorial (P)

Deputatul PSD Iaşi Vasile Cîtea reia discuția despre legea falimentului personal

GALERIE
citea doi
  • citea doi
- +

Deputatul PSD Iaşi Vasile Cîtea, vicepreşedintele Comisiei pentru tehnologia informaţiei şi comunicaţiilor şi membru în Comisia pentru învăţământ, ştiinţă, tineret şi sport a prezentat în declaraţia politică susţinută miercuri, 21 noiembrie 2018, Legea 151/2015 - legea falimentului personal.

Legea se adresează persoanelor fizice de bună credinţă, care înregistrează restanţe la bănci, la întreţinere sau la bugetul statului şi care nu şi-au generat, cu rea credinţă, această stare sau care nu au acţionat în frauda creditorilor ori pentru a-şi genera o stare de profit.

Prin declararea falimentului personal, persoanele fizice ar fi beneficiat de un tratament juridic corect şi echivalent stării lor dificile putând fi încadrate, din punct de vedere financiar şi la categoria de persoane vulnerabile. Astfel, din momentul depunerii cererii, îndiferent pentru care din cele 3 proceduri recunoscute de lege ar fi optat, măsurile de executare silită împotriva persoanei fizice se suspendă de drept în paralel cu elaborarea unui plan de rambursare sau de lichidare de active, oprindu-se, pe cale de consecinţă şi curgerea dobânzilor, dar şi calculul penalităţilor la debitele principale.

Din păcate, acest caz este doar o exceptie şi nu o regulă în sine, niciuna din cele trei variante propuse de legiuitor neputând să se aplice, conform voinţei iniţiatorilor, fie că este vorba de insolvenţă cu plan de rambursare, insolvenţă cu lichidare de active sau insolvenţă prin procedură simplificată.

Poate că avem nevoie de încă un consens politic pentru a completa dispoziţia legală astfel încât, aceasta, să fie şi practic aplicabilă şi să contribuie alături de Legea Dării în Plată la îmbunătăţirea tratamentului juridic de care beneficiază persoanele fizice de bună credinţă aflate în stare de incapacitate de plată.

 

Vasile CÎTEA

Deputat PSD Iași

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Fascinaţia şi corvoada Cupei

Nicolae GRECU

Fascinaţia şi corvoada Cupei

Competiţia KO are farmecul ei, dar cu rezerve aduse de pe alte coclauri ori tineri crescuţi prin rizibilul „mentoring” e greu să te baţi chiar şi cu Văsălie de la Baia Mare.

Filmuletul zilei

opinii

Etimologicale pescăreşti (V)

Eugen MUNTEANU

Etimologicale pescăreşti (V)

Speculaţiile etimologico-istorice continuă cu o discuţie despre denumirile vaselor moderne.

Metallica. Dar ce fel de monstru? (I)

pr. Constantin STURZU

Metallica. Dar ce fel de monstru? (I)

Kim Ung-Yong, supranumit "copilul-minune" şi "omul cu cel mai ridicat coeficient de inteligenţă de pe pământ", fost cercetător la NASA, a ales să se retragă, încă tânăr fiind, în ţara sa natală, Coreea de Sud, la o facultate din provincie, ca profesor. 

La plimbare pe axa culturală (1)

arh. Ionel OANCEA

La plimbare pe axa culturală (1)

Dacă parcurgi Iaşul de la Palatul Culturii până la ultimul rond al bulevardului Carol, intrat definitiv în memoria colectivă cu numele de Copou, oricât nerv critic ar avea cineva din partea locului sau de oriunde, trebuie să recunoască, să accepte, să admire personalitatea, duhul specific, farmecul oraşului. Axa aceasta nu este perfectă. În urbanism, indiferent unde în lume, nu există perfecţiune. Dar este vie, variată, dinamică. Este o poveste care se lipeşte de sufletul iubitor de oraş. Dacă reuşim să întregim povestea, să-i adâncim semnificaţiile, ea poate deveni un spaţiu cultural cu forţă de seducţie universală.

pulspulspuls

Iaca un partid şi pentru Gigi!

Iaca un partid şi pentru Gigi!

Pentru că tot e uichend şi, aşa cum am mai zis, nu vrem să vă mai amărâm pandemia cu acreala din politica actuală, am zis că, iată, să vă mai prezentăm şi fate ancorate în sinergia trecutului. 

Caricatura zilei

Victorie Cîțu

Editia PDF

Bancul zilei

- Ioane, ce tot strâmbi din nas la sarmalele mele? Nu sunt bune? - Ba da, Marie, sunt bune, dar toti ceilalti din sala de (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.