Deputatul PSD Iaşi Vasile Cîtea reia discuția despre legea falimentului personal
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Advertorial (P)

Deputatul PSD Iaşi Vasile Cîtea reia discuția despre legea falimentului personal

GALERIE
citea doi
  • citea doi
- +

Deputatul PSD Iaşi Vasile Cîtea, vicepreşedintele Comisiei pentru tehnologia informaţiei şi comunicaţiilor şi membru în Comisia pentru învăţământ, ştiinţă, tineret şi sport a prezentat în declaraţia politică susţinută miercuri, 21 noiembrie 2018, Legea 151/2015 - legea falimentului personal.

Legea se adresează persoanelor fizice de bună credinţă, care înregistrează restanţe la bănci, la întreţinere sau la bugetul statului şi care nu şi-au generat, cu rea credinţă, această stare sau care nu au acţionat în frauda creditorilor ori pentru a-şi genera o stare de profit.

Prin declararea falimentului personal, persoanele fizice ar fi beneficiat de un tratament juridic corect şi echivalent stării lor dificile putând fi încadrate, din punct de vedere financiar şi la categoria de persoane vulnerabile. Astfel, din momentul depunerii cererii, îndiferent pentru care din cele 3 proceduri recunoscute de lege ar fi optat, măsurile de executare silită împotriva persoanei fizice se suspendă de drept în paralel cu elaborarea unui plan de rambursare sau de lichidare de active, oprindu-se, pe cale de consecinţă şi curgerea dobânzilor, dar şi calculul penalităţilor la debitele principale.

Din păcate, acest caz este doar o exceptie şi nu o regulă în sine, niciuna din cele trei variante propuse de legiuitor neputând să se aplice, conform voinţei iniţiatorilor, fie că este vorba de insolvenţă cu plan de rambursare, insolvenţă cu lichidare de active sau insolvenţă prin procedură simplificată.

Poate că avem nevoie de încă un consens politic pentru a completa dispoziţia legală astfel încât, aceasta, să fie şi practic aplicabilă şi să contribuie alături de Legea Dării în Plată la îmbunătăţirea tratamentului juridic de care beneficiază persoanele fizice de bună credinţă aflate în stare de incapacitate de plată.

 

Vasile CÎTEA

Deputat PSD Iași

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Condiţia sincerităţii

Lucian DÎRDALA

Condiţia sincerităţii

Problema este că noi avem alegeri acum, iar campania electorală ar trebui să fie intervalul în care să-i întrebăm pe politicieni cum vor proceda mai încolo. Dacă vrem să ameliorăm funcţionarea sistemului nostru politic, sinceritatea este una dintre condiţiile fundamentale.

Filmuletul zilei

opinii

Memoria Moldovei reloaded (II)

Florin CÎNTIC

Memoria Moldovei reloaded (II)

Dincolo de festivism şi artificii, se cuvine să vedem victoria de la Chişinău a Maiei Sandu printr-o lentilă de Realpolitik, dacă vrem să ne folosească la ceva. Iar arhivele oferă nu numai argumente identitare şi istorice, dar şi sugestii de bună guvernare.

De ce mă ocup cu literatura?

Radu PĂRPĂUȚĂ

De ce mă ocup cu literatura?

Într-un articol pe care l-am publicat cu ani în urmă în „Ziarul de Iaşi” scriam despre profesiunea mea de credinţă ca scriitor. În articolul „Scrisul” vorbeam despre faptul că scrierea literaturii îţi mănâncă toată viaţa. Scrisul şi gândul la scris îţi ocupă tot timpul, te devorează, nu te lasă ziua, îţi omoară nopţile, te chinuie în tren, în taxi, în parc şi vai! la serviciu, peste tot, clipă de clipă, zi de zi. 

Ca-n vis...

Nicolae TURTUREANU

Ca-n vis...

Ieri, o zi în care „m-am simţit”, adică n-am fost aşa nesimţit, ca-n altele. Dar proiectele matinale s-au zburătăcit. Mai întâi, am cedat insistenţelor (de câteva zile) ale „ăstora”, de-a-mi instala un nou program pe computer. La naiba, acum toate-s puse altfel, iar eu umblu ca un elefănţel printre porţelanuri... Şi nu pricep mai nimic. 

pulspulspuls

Unde dai şi unde crapă, după un of exprimat la ceas de seară

Unde dai şi unde crapă, după un of exprimat la ceas de seară

Una scurtă pe azi tot din zona Ţaigherimii, stimaţi participanţi la trafic, dacă tot i-am avut în vizor în ultimele zile pe aceşti băieţi isteţi. 

Caricatura zilei

Licitație

Editia PDF

Bancul zilei

O ambulanta goneste pe strazi si, la o intersectie rastoarna si accidenteaza un pieton. Soferul coboara imediat, ridica victima (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.