Deși iarna se instalează, numărul virozelor scade: cu 15% mai puțin cazuri față de săptămâna trecută și 1 deces de gripă

joi, 06 aprilie 2023, 01:50
1 MIN
 Deși iarna se instalează, numărul virozelor scade: cu 15% mai puțin cazuri față de săptămâna trecută și 1 deces de gripă

Direcția de Sănătate Publică Iași anunță începutul a ceea ce specialiștii estimează a fi panta descendentă a valului de viroze din această iarnă. Deși condițiile meteo arată că iarna s-ar fi întors în aceste zile, cifrele cu privire la numărul de infecții respiratorii acute arată mai bine în săptămână 27 martie – 2 aprilie față de cea anterioară. În mod concret, s-au înregistrat cu 15% mai puține infecții, 7.062 față de 8.309.

 

Dintre acestea, 5.849 sunt infecții virale ale căilor respiratorii superioare, 1.155 sunt pneumonii și 58 cazuri de gripă la aproape toate grupele de vârstă. Numărul cazurilor de gripă este în scădere pentru a doua săptămână la rând, fiind internate 26 de persoane în perioada celor șapte zile analizate pentru a putea beneficia de tratament suplimentar.

„Din analiza stratificată pe grupe de vârstă reiese că incidența cea mai mare pentru gripă și pneumonii este la grupa de vârstă 15 – 49 ani, iar pentru infecții virale ale căilor respiratorii superioare la grupa de vârstă 5 – 14 ani. În intervalul de timp menționat, s-a înregistrat 1 deces ca urmare a infecției cu virus gripal. De asemenea, în săptămâna anterioară au fost raportate 455 internări, cu 56 mai multe față de saptămâna precedentă, reprezentând 6,44 % din numărul total de cazuri”, au precizat reprezentanții DSP Iași.

Comentarii