Destinaţii noi la Aeroport: Varşovia, Basel, Berlin, Hamburg, Memmingen

luni, 28 februarie 2022, 02:50
2 MIN
 Destinaţii noi la Aeroport: Varşovia, Basel, Berlin, Hamburg, Memmingen

Aceste zboruri au fost mutate de la Chişinău, după ce spaţiul aerian al Republicii Moldova a fost închis. Nu se ştie precis până când vor zbura aceste avioane de la şi spre Iaşi. Trenul de Chişinău va circula zilnic: iată programul!

 

Războiul declanşat de Rusia în Ucraina adus până acum două destinaţii în premieră pe Aeroportul Iaşi. După ce, sâmbătă, şi-a luat zborul de aici primul avion al companiei de linie poloneze LOT spre Varşovia, ieri-dimineaţă a decolat un avion al Wizz Air spre Basel, Elveţia – destinaţie de asemenea solicitată de pasageri aerogării ieşene. O a treia destinaţie, Berlin, va fi atinsă astăzi. Capitala Germaniei a mai fost legată de Iaşi cu ani în urmă prin Blue Air, iar Wizz Air a fost cât pe ce să o reia în august 2019, dar a renunţat.

Pe pagina de start a Aeroportului Iaşi (www.aeroport-iasi.ro) puteţi găsi un chestionar prin care călătorii – şi nu numai – sunt invitaţi să menţioneze ce destinaţii şi-ar dori să apară pe tabloul de zbor al aerogării. La ultima conferinţă de presă, directorul general provizoriu. Romeo Vatră, menţionase deja că sunt discuţii pentru deschiderea rutei spre Varşovia, spre Istanbul (cu Turkish Airlines) şi spre Dubai.

Aceste destinaţii apărute brusc zilele acestea în programul de zbor sunt curse mutate de pe Aeroportul Internaţional Chişinău, după ce spaţiul aerian dincolo de Prut a fost închis. În Republica Moldova a fost decretată stare de urgenţă pentru 60 de zile după izbucnirea războiului din Ucraina şi încă nu e clar dacă spaţiul aerian va rămâne închis în toată această perioadă.

În vreme ce LOT mai zboară azi şi miercuri de la Iaşi, Austrian Airlines a trecut la zboruri zilnice. Wizz Air, care efectuează zborurile spre Basel şi Berlin, a transferat la Iaşi şi cursele spre Verona (astăzi), Memmingen (mâine) şi Hamburg (vineri).

Cât priveşte compania moldovenească low-cost HiSky, aceasta nu a anunţat un termen limită pentru menţinerea la Iaşi a unor curse pe care le opera din Chişinău – spre Milano şi Paris.

Pe de altă parte, trenul Chişinău-Iaşi-Chişinău va circula zilnic, după următorul program: 06.40 plecarea din Chişinău, iar la 11.13 sosirea în Iaşi, respectiv la 17.40 plecarea din Iaşi şi 21.52 sosirea în Chişinău. Biletele de tren pot fi achiziţionate online (cu o zi înainte de plecare), la casele gărilor (în Republica Moldova) şi direct la însoţitorii de vagon (în România). 

Comentarii