Dieceza catolică din Iaşi dotează un studio de radio cu bani din colectă

luni, 25 mai 2020, 01:50
2 MIN
 Dieceza catolică din Iaşi dotează un studio de radio cu bani din colectă

Ziua Presei în Dieceza de Iaşi a fost sărbătorită ieri, pe 24 mai, şi tot ieri a fost sărbătorită şi Ziua Mondială a Comunicaţiilor Sociale. Cu această ocazia a fost realizată şi o colectă la nivelul diecezei pentru realizarea unui studio de radio ERCIS. În cursul zilei de ieri, prin organizarea de rugăciuni speciale în parohiile din Moldova pentru cei care sprijină şi beneficiază de mijloacele de comunicare socilă, s-a dorit şi realizarea unei reevaluări a rolului presei, a internetului, televiziunii şi radioului în vieţile ficăruia dintre credincioşii Bisericii Romano-Catolice de Iaşi. 

Astfel, cei care doresc să sprijine „vestirea Cuvântului“ prin toate mijloacele s-au putut alătura, şi o pot face încă, la colecta din acest an, fondurile adunate urmând să fie direcţionate pentru dotarea unui studio radio pentru Episcopia Romano-Catolică de Iaşi.

Tehnica pentru transmisiunile audio/video din catedrală, subliniază reprezentanţii Diecezei, a fost achiziţionată tot cu contribuţia mai multor persoane private, iar cei care doresc acum să contribuie la realizarea unui studio radio pot face acest lucru printr-o donaţie în contul Episcopiei Romano-Catolice Iaşi, detaliile cu privire la numărul contului în lei sau în euro putând fi obţinute de pe site-ul oficial, ercis.ro. În ceea ce priveşte serbarea Zilei Mondiale a Comunicaţiilor Sociale, care a avut drept temă „Ca să povesteşti în auzul fiului tău şi fiului fiului tău (Ex 10,2). Viaţa devine istorie“, întregul mesaj al papei Francisc a fost dedicat povestirii, deoarece, subliniază acesta, „în învălmăşeala de voci şi de mesaje care ne înconjoară, avem nevoie de o povestire umană, care să ne vorbească despre noi şi despre frumosul care locuieşte în noi“.

Oficiul pentru Comunicaţii Sociale al Episcopiei de Iaşi foloseşte pentru dialog siteul oficial, www.ercis.ro. De pe această pagină pot fi urmărite în direct şi celebrările liturgice de la catedrala „Sfânta Fecioară Maria, Regină“ din Iaşi, dar şi din alte 26 de parohii. De asemenea, exist pagină de Facebook şi canal de YouTube, iar Radio Maria poate fi ascultat în două zone din Moldova, în Bacău şi Roman. Din Dieceza de Iaşi sunt realizate emisiuni în cele două studiouri, Bacău şi Iaşi. De asemenea, la postul Maria TV sunt preluate transmisiuni de la catedrala din Iaşi. La Radio Iaşi se transmite, în fiecare dumincă, în intervalul orar 8.00-9.00, Liturghia duminicală, şi sunt realizate periodic colaborări cu TVR Iaşi. 

 

 

Comentarii