Advertorial

Discursul premierului la inaugurarea Aero India 2023, Bengaluru, Karnataka (P)

miercuri, 22 februarie 2023, 11:50
6 MIN
 Discursul premierului la inaugurarea Aero India 2023, Bengaluru, Karnataka (P)

În programul important de astăzi sunt prezenți guvernatorul statului Karnataka și ministrul șef al acestuia, ministrul apărării Rajnath Singh, ceilalți membri ai cabinetului meu, miniștrii apărării din străinătate, reprezentanți respectați ai industriei, alți demnitari, doamnelor și domnilor!

Îi felicit pe toți colegii care sunt martori la momentele incitante ale Aero India. Cerul din Bengaluru este martor la potențialul Noii India astăzi. Cerul din Bengaluru de astăzi mărturisește că noi înălțimi sunt realitatea Noii India. Astăzi țara atinge noi culmi și își dorește chiar mai mult.

Prieteni,

Acest eveniment al Aero India este un exemplu al potențialului în creștere al Indiei. Prezența a aproximativ 100 de țări ale lumii la Aero India demonstrează încrederea tot mai mare a lumii în India. La ea participă peste 700 de expozanți din India și din străinătate. A doborât toate recordurile anterioare. IMM-urile indiene, start-up-urile autohtone și companiile globale bine-cunoscute participă la Aero India. Într-un fel, tema Aero India „Calea spre un miliard de oportunități” este vizibilă peste tot, de la sol până la cer. Îmi doresc ca acest potențial al „Indiei care se încrede în sine” să continue să crească așa.

Alături de Aero India, aici sunt organizate și „Conclavul miniștrilor apărării” și „Masa rotundă a directorilor executivi”. Participarea activă a directorilor executivi din diferite țări ale lumii va ajuta la creșterea potențialului global al Aero India. De asemenea, va deveni un mijloc de promovare a parteneriatului credibil al Indiei cu țările prietene. Felicit Ministerul Apărării și colegii din industrie pentru toate aceste inițiative.

Importanța Aero India este crucială dintr-un alt motiv. Acest lucru se întâmplă în Karnataka, un stat care are experiență în lumea tehnologiei. Acest lucru va crea noi oportunități în sectoarele aerospațial și de apărare. Acest lucru va deschide noi posibilități pentru tinerii din Karnataka. De asemenea, fac apel la tinerii din Karnataka să facă din expertiza lor în domeniul tehnologiei puterea țării în sectorul apărării. Calea către noi inovații în apărare se va deschide și mai mult dacă profitați de aceste oportunități.

Când o țară avansează cu o nouă gândire și o nouă abordare, atunci și sistemele sale încep să se schimbe în consecință. Acest eveniment al Aero India reflectă, de asemenea, abordarea Noii India de astăzi. A fost o vreme când era considerată a fi doar un spectacol sau o simplă fereastră pentru „Vinde în India”. Această percepție s-a schimbat și în țară în ultimii ani. Astăzi Aero India nu este doar un spectacol; este și puterea Indiei. Astăzi, se concentrează nu numai pe domeniul de aplicare al industriei indiene de apărare, ci și pe încrederea în sine. Acest lucru se datorează faptului că astăzi India nu este doar o piață pentru companiile de apărare ale lumii. India este astăzi și un potențial partener de apărare. Acest parteneriat este și cu acele țări care sunt cu mult înainte în sectorul apărării. India devine un partener important pentru acele țări care caută un partener de încredere pentru nevoile lor de apărare. Tehnologia noastră este rentabilă și credibilă pentru aceste țări. Veți găsi „cea mai bună inovație” în India, iar „intenția sinceră” este vizibilă înaintea dvs.

Există o vorbă în țara noastră: „Pratyaksham Kim Pramanam”, adică: lucrurile care sunt evidente de la sine nu au nevoie de dovezi. Astăzi, succesele noastre sunt dovada potențialului și capacității Indiei. Astăzi, avioanele de luptă Tejas care brăzdează cerul, sunt dovada puterii „Făcut în India”. Astăzi, portavionul INS Vikrant din Oceanul Indian este o mărturie a expansiunii „Făcut în India”. Fie că este vorba de instalația de producție de avioane C-295 din Vadodara, Gujarat sau de unitatea de elicoptere a HAL din Tumakuru, este potențialul în creștere al „AatmaNirbhar Bharat” în care există noi opțiuni și oportunități mai bune pentru India, precum și pentru lume.

Noua Indie a secolului XXI nu va rata nicio ocazie și nici nu va duce lipsă de efort. Suntem pregătiți. Aducem revoluție în fiecare sector pe calea reformelor. Țara, care a fost cel mai mare importator de apărare timp de decenii, exportă acum echipamente de apărare în 75 de țări ale lumii. Exporturile de apărare ale țării au crescut de șase ori în ultimii cinci ani. În 2021-22, am exportat echipamente de apărare în valoare de peste 1,5 miliarde de dolari.

De asemenea, știți că apărarea este un astfel de domeniu a cărui tehnologie, piață și afaceri sunt considerate foarte complicate. În ciuda acestui fapt, India și-a transformat sectorul de apărare în ultimii 8-9 ani. Cu toate acestea, considerăm că acesta este doar un început. Ne propunem să creștem această cifră de export de la 1,5 miliarde la 5 miliarde de dolari până în 2024-25. Eforturile depuse în această perioadă vor acționa ca rampă de lansare pentru India. India se va deplasa acum rapid pentru a se alătura celor mai mari țări producătoare de apărare din lume. Atât sectorul nostru privat, cât și investitorii vor juca un rol important în acest sens. Astăzi aș face apel la sectorul privat din India să investească în sectorul de apărare al Indiei cât mai mult posibil. Fiecare investiție în sectorul apărării din India va crea noi căi pentru afacerea dvs. în multe țări ale lumii, în afară de India. Există noi posibilități și oportunități în fața ta. Sectorul privat din India nu ar trebui să renunțe la această oportunitate.

India lui „Amrit Kaal” avansează ca un pilot de luptă. O țară care nu se teme să urce înălțimi, o țară care este încântată să zboare sus. India de astăzi gândește rapid, gândește cu mult înainte și ia decizii rapide la fel ca un pilot de luptă care zboară pe cer. Și, cel mai important, indiferent cât de rapid este ritmul Indiei, aceasta este întotdeauna conectată la rădăcinile sale, este întotdeauna conștientă de situația de la sol. Asta fac și piloții noștri.

Sunetul asurzitor Aero India are, de asemenea, ecoul „Reformează, Performează și Transformă” al Indiei. Astăzi, genul de guvern decisiv, genul de politici stabile, genul de intenție clară în politicile pe care le are India, este fără precedent. Fiecare investitor ar trebui să profite din plin de acest mediu favorabil din India. De asemenea, vedeți că reformele în direcția „Usurința de a face afaceri în India” sunt discutate astăzi în întreaga lume. Am făcut mulți pași pentru a crea un mediu propice investițiilor globale și inovației indiene. Au fost simplificate regulile de aprobare a investițiilor străine directe în sectorul apărării din India. Acum ISD în multe sectoare au fost aprobate pe calea automată. Am simplificat procesul de acordare a licențelor industriilor, am crescut valabilitatea acestora, astfel încât acestea să nu fie nevoite să treacă prin același proces iar și iar. Beneficiile fiscale disponibile companiilor producătoare au fost, de asemenea, majorate în bugetul Indiei care a fost introdus cu 10-12 zile în urmă. De această inițiativă vor beneficia și companiile asociate cu sectorul apărării.

Conform principiului firesc, industria dintr-o țară va crește în continuare acolo unde există cerere, capacitate și experiență. Vă asigur că procesul de consolidare a sectorului de apărare din India va lua avânt într-un ritm și mai rapid. Împreună trebuie să mergem înainte în această direcție. Sunt sigur că vom asista la și mai multe evenimente mărețe ale Aero India în viitor. Cu aceasta, încă o dată vă mulțumesc frumos tuturor și vă doresc numai bine! Bharat Mata ki – Jai!

Comentarii