Doi puştani de 15 şi 16 ani au furat 25 de telefoane dintr-un magazin de la Gară

joi, 14 ianuarie 2021, 11:41
2 MIN
 Doi puştani de 15 şi 16 ani au furat 25 de telefoane dintr-un magazin de la Gară

Doi tineri dintr-o comună de lângă Paşcani au fost cât pe ce să dea lovitura în noaptea de marţi spre miercuri, după ce au reuşit să spargă un service de telefoane mobile din zona Gării. Spargerea a avut loc în jurul orei 24. Hoţii au fost observaţi de trecători în timp ce cotrobăiau prin magazin, iar o patrulă de poliţişti de la Secţia 2 Gară s-a deplasat în zonă pentru a căuta persoane suspecte. La un moment dat, patrula de poliţişti a observat doi tineri care au luat-o la fugă. 

Oamenii legii i-au prins pe cei doi iar în urma percheziţiei corporale, prin buzunarele celor doi au fost găsite cinci telefoane nou nouţe. Duşi la audieri la Secţia 2 Gară, până la urmă, cei doi au recunoscut că au mai furat 20 de telefoane pe care le-au ascuns. Ei au mers la locul respectiv însoţiţi de către poliţişti şi au recuperat bunurile, acestea fiind ulterior înapoiate proprietarului magazinului. „Poliţiştii Secţiei 2 Iaşi au identificat doi tineri bănuiţi de comiterea infracţiunilor de furt calificat şi tentativă la furt calificat.

În urma investigaţiilor s-a constatat faptul că, în noaptea de 12 spre 13 ianuarie, aceştia ar fi pătruns în sediul unei societăţi comerciale din municipiul Iaşi de unde ar fi sustras 25 de telefoane mobile, prejudiciul fiind recuperat. De asemenea, în aceeaşi noapte, cei doi tineri ar fi încercat să pătrundă într-o societate din comuna Ciurea, cu intenţia de a sustrage bunuri”, au precizat reprezentanţii Poliţiei Iaşi. „În cursul nopţii de 12 spre 13 ianuarie, patrula de poliţie locală care efectua serviciu pe raza Secţiei 2 a fost dirijată prin dispeceratul Poliţiei municipiului Iaşi în zona Silvestru Gară întrucât exista informaţia că două persoane au sustras mai multe telefoane din unităţile comerciale din zonă”, au spus şi cei de la Poliţia Locală Iaşi.

Comentarii