Dosar penal pentru şoferul care şi-a chemat prietenii împotriva unui poliţist

marți, 03 martie 2020, 02:50
2 MIN
 Dosar penal pentru şoferul care şi-a chemat prietenii împotriva unui poliţist

Tânărul băut cu BMW care a provocat accidentul de sâmbătă seara din cartierul Nicolina şi care şi-a chemat în ajutor mai mulţi amici pentru a bate un poliţist aflat în trecere prin zonă, este cercetat penal pentru vătămare corporală din culpă.

George Bărgăuanu, în vârstă de 23 de ani, din Iaşi, se afla în jurul orei 22.15 la volanul autoturismului său BMW pe şoseaua Nicolina şi a trecut pe culoarea roşie a semaforului ca să vireze pe strada Miroslava, pe contrasens.

Tânărul a lovit frontal un autoturism Volkswagen care se afla pe această stradă. Bărgăuanu aproape că a reuşit să-l înduplece pe celălalt şofer să semneze înţelegerea amiabilă, faptul fiind observat de către un poliţist aflat prin zonă, în timpul liber.

Omul legii a intervenit după ce a observat accidentul apoi că victima avea sânge la nas şi l-a sfătuit pe acesta să cheme poliţia deoarece celălalt şofer mirosea a alcool.

Bărgăuanu a pus mâna pe telefon şi şi-a sunat câţiva amici, chemându-i la locul accidentului pentru a-l pune la punct pe omul legii. În câteva minute, la locul respectiv au venit mai mulţi tineri, însă şi-a făcut apariţia şi un echipaj de jandarmi, iar câţiva dintre tineri au fost transportaţi la poliţie pentru lămuriri.

Testat de către poliţişti, Bărgăuanu a suflat în etilotest o valoare de 0,36 mg/l alcool pur în aerul expirat. „Cercetările sunt în curs pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor în care a avut loc accidentul rutier“, au precizat reprezentanţii Poliţiei Iaşi.

Comentarii