Dosar penal: vindea la piaţă câini prea mici. “Act de cruzime: nu aveau vârsta de minim 8 săptămâni”

marți, 20 septembrie 2022, 01:50
2 MIN
 Dosar penal: vindea la piaţă câini prea mici. “Act de cruzime: nu aveau vârsta de minim 8 săptămâni”

Un vasluian care vinde căţei în piaţa din cartierul Dacia este cercetat penal după ce a fost depistat de către poliţişti. Acesta nu avea voie să vândă câinii deoarece vârsta lor era prea fragedă. 

“La data de 18 septembrie, în jurul orei 19, în cadrul unei acţiuni derulate în piaţa agroalimentară Dacia din municipiul Iaşi a fost depistat un bărbat, din judeţul Vaslui, în timp ce comercializa patru exemplare de tineret canin, cu vârsta de şapte săptămâni. Având în vedere că despărţirea puilor de mamă până la vârsta de minimum opt săptămâni de viaţă reprezintă un act de cruzime faţă de animale, iar această faptă reprezintă infracţiune, în cauză a fost întocmit un dosar penal, conform art. 25, alin. 1, lit. b, din Legea nr. 205/2004, privind protecţia animalelor, iar cercetările continuă”, au precizat reprezentanţii Poliţiei Iaşi.

În aceeaşi zi, poliţiştii au organizat o acţiune de control în pieţele din oraş.

“Poliţiştii Biroului pentru Protecţia Animalelor Iaşi şi Poliţiei Municipiului Iaşi, împreună cu poliţişti locali şi reprezentanţi ai D.S.V.S.A. Iaşi au desfăşurat o nouă acţiune preventivă, pe raza municipiului Iaşi, pentru verificarea modului de respectare a prevederilor legale în materie de protecţie a animalelor. Acţiunile au fost derulate în perioada 16 – 18 septembrie, pentru creşterea siguranţei cetăţenilor în spaţiile publice şi reducerea riscurilor producerii unor evenimente negative în care sunt implicate animale, atât prin desfăşurarea de activităţi preventive, cât şi prin aplicarea cu fermitate a prevederilor legale din acest domeniu, atunci când se constată abateri de la normele legale incidente”, au precizat reprezentanţii Poliţiei Iaşi.

Comentarii