anunturi
grandchef
Bolta rece

Dosarul unor proxeneţi ieşeni care exploatau minore, judecat la Înalta Curte

GALERIE
dosar, proxeneti
 • dosar, proxeneti
- +

Un grup de proxeneţi îşi caută libertatea pe holurile Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. Cei şase au primit pedepse de până la 10 ani şi 11 luni de închisoare pentru exploatarea sexuală a cinci tinere. Pedepsele au fost agravate de faptul că toate fetele erau minore. Acestea aveau 7-8 sau chiar 10 clienţi zilnic, toţi banii câştigaţi fiind luaţi de proxeneţi.

Conform rechizitoriului întocmit de procurori, cei şase profitau de starea de vulnerabilitate a fetelor, ca şi de lipsa acestora de experienţă de viaţă. În ianuarie 2019, Y.G., în vârstă de 16 ani la acea dată plecase de acasă, după o ceartă cu mama sa. După o discuţie pe Facebook cu Luis Sînescu, acesta a venit şi a luat-o cu un taxi, pentru a o duce la prietenul ei. A dus-o însă într-un apartament din Podu Roş, unde i-a pus în vedere că va trebui să se prostitueze, ameninţând-o cu violenţa. În apartament mai locuiau două fete, supravegheate de Sînescu, Andreea Aanei şi Fernando Colac. Pentru a fi siguri că lucrurile decurg fără probleme, proxeneţii aşteptau pe balcon sau pe casa scării cât timp clienţii se aflau în apartament. Fetele erau ameninţate că dacă vor încerca să fugă li se vor publica pe internet fotografii în ipostaze compromiţătoare. De altfel, ele ieşeau doar însoţite de unul dintre proxeneţi. După trei zile, proprietara apartamentului le-a pus în vedere să plece, iar proxeneţii şi-au mutat "baza de operaţiuni" într-un alt apartament, unde au stat însă doar două zile, până la o vizită a poliţiei.

O altă fată, W.H., elevă în vârstă de 17 ani, a fost recrutată de Petru Vascal, prin metoda "lover boy". După două zile de "iubire", acesta a determinat-o să practice prostituţia, într-un apartament din zona Palas Mall, unde se mai afla o fată, A.B., în vârstă de 15 ani, fugită de acasă. După câteva zile, Vascal le-a mutat într-un alt apartament, din zona Ţuţora, apoi în Nicolina. Aici, fata a fost găsită de poliţiştii care o căutau întrucât fusese declarată dispărută. Procurorii au consemnat că pe parcursul perioadei cât fusese obligată să se prostitueze, W.H. a fost abuzată constant de Vascal, acesta bătând-o când refuza clienţi întrucât se afla în perioada menstruaţiei sau, culmea, din gelozie. Într-un rând, Vascal a bătut-o pe fată cu un baston telescopic din metal până când acesta s-a rupt.

O altă fată, I.I., de 15 ani, a fost recrutată tot de Vascal. Fata se certase cu mama sa şi plecase la o petrecere la care se afla şi Vascal. Dimineaţă, acesta i-a propus să locuiască cu el şi să practice prostituţia, urmând să împartă banii în mod egal. Aflată într-o stare de vulnerabilitate emoţională provocată de cearta cu mama sa, fata a acceptat, fiind luată "în grijă" de alt proxenet, Andrei Luca. A fost obligată să se prostitueze timp de trei luni, până a fost găsită de poliţie într-un apartament de pe Sf. Lazăr. Alte două fete, de 15 şi 16 ani, au fost recrutate de proxeneţi tot după ce acestea plecaseră de acasă.

Activitatea grupării s-a desfăşurat în perioada octombrie 2018 – aprilie 2019, proxeneţii obţinând de pe urma fetelor aproximativ o jumătate de milion de lei. Magistraţii Tribunalului au dispus confiscarea banilor, proxeneţii primind pedepse în funcţie de gradul de implicare în activitatea reţelei, dar şi de brutalitatea manifestată faţă de victime. Vascal a fost condamnat la 10 ani şi 11 luni de închisoare, Fernando Colac la 6 ani şi 6 luni de închisoare, Luis Sînescu la 5 ani, Andreea Aanei la 4 ani, 11 luni şi 10 zile, iar Andrei Luca şi Florin Dumitru, la câte 3 ani şi 4 luni de închisoare. Contestaţiile depuse de cei 6 au fost respinse de Curtea de Apel. Cazul a intrat ieri pe rolul ÎCCJ. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

NATO în faţa unei noi extinderi

Lucian DÎRDALA

NATO în faţa unei noi extinderi

Pentru Alianţă, cererile de aderare ale Suediei şi Finlandei sunt uşor de gestionat din perspectiva compatibilităţii. Există însă unele presiuni şi constrângeri de cu totul altă natură.  

opinii

Metamorfozele lui Eugenides

Codrin Liviu CUȚITARU

Metamorfozele lui Eugenides

Deşi unii comentatori vorbesc despre o „moarte” a postmodernismului american - prin revenirea romanului recent la epic, la poveste -, în realitate nu asistăm acum decît la remodelarea vechilor structuri moştenite de la Barth sau Hassan şi la reconsiderarea funcţiilor esenţiale ale ficţiunii. Reabilitarea instrumentarului epic reprezintă contribuţia estetică a „generaţiei următoare”, în interiorul căreia strălucesc deja Jeffrey Eugenides (laureat al Premiului Pulitzer în 2003) şi Jonathan Franzen (distins cu National Book Award în 2001). 

Politica monetară şi inflaţia

Alin ANDRIEȘ

Politica monetară şi inflaţia

În ultima perioadă se discută foarte mult despre creşterea preţurilor şi reducerea puterii de cumpărare, dar mai puţin despre soluţii şi măsurile ce ar trebui adoptate de autorităţi. Preţurile de consum au crescut în România şîn aprilie?ţ cu 3,7% comparativ cu luna martie 2022, astfel rata anuală a inflaţiei în luna aprilie 2022 comparativ cu luna aprilie 2021 a atins nivelul de 13,8% cel mai ridicat din 2004 când rata inflaţiei a fost 11,9%ş1ţ. 

Dacă nu au profesorii pâine, să mănânce cozonac!

Mircea MORARIU

Dacă nu au profesorii pâine, să mănânce cozonac!

Nu trebuie să fii un observator din cale afară de atent al vieţii politice interne pentru a băga de seamă că dl. prof.dr. Sorin Cîmpeanu este unul dintre cei mai activi miniştri din guvernul Ciucă. Apare aproape zilnic la câte un post de televiziune cu acoperire naţională (şi, slavă Domnului!avem multe), face mereu anunţuri legate de schimbări în sistemul de învăţământ, în procedurile de evaluare,vrea să se renunţe la teze, schimbă pe nepusă masă structura anului şcolar, cheamă pe neaşteptate studenţii din online în sălile de curs, anunţă că profesorilor le va fi prin lege interzis să îşi mediteze propriii elevi. 

pulspulspuls

Cum vorbeşti în dodii când te plesneşte statul cu leafă de 20.000/lună

PULS

Cum vorbeşti în dodii când te plesneşte statul cu leafă de 20.000/lună

Pentru că tot am adus ieri vorba de postări lugubre, pomenind-o pe aia a conţilierului premarelui Chirica, musiu fost vice Botez, care făcea apologia rublei ruseşti, iacătă că unii cetitori mai atenţi ca noi ne-au şi probozit olecuţă, pe motiv că nu vedem şi pe alţii, mai importanţi, care bat câmpii prin bălăriile cu ciulini ale facebook-ului cu şi mai multă graţie.

Caricatura zilei

Cireșe, nu ruble

Editia PDF

Bancul zilei

Doi rechini : - Ce faci, ma? - Am fost bolnav... - Pai, ce-ai avut?  - Am mâncat un general rus si o saptamân (...)

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.

  X