Două proiecte fierbinţi excluse de pe ordinea de zi a şedinţei de azi a CJ

miercuri, 27 iunie 2018, 01:50
2 MIN
 Două proiecte fierbinţi excluse de pe ordinea de zi a şedinţei de azi a CJ

Ordinea de zi afişată regulamentar, ba chiar cu mai mult de cinci zile înainte de şedinţa de azi a consilierilor judeţeni, a ieşit din nou scurtată după discuţiile care au avut loc ieri în comisiile de specialitate. Amintim că la întrunirea de luna trecută, lista proiectelor propuse fusese redusă drastic, 40 de iniţiative fiind respinse pe criteriul că nu erau urgente dintr-un singur motiv: conţinutul proiectelor nu fusese pus la dispoziţia consilierilor cu cinci zile înainte de şedinţă, în aşa fel încât aceştia să le poată studia.

La fel ca în luna mai, şi ieri, consilierii PNL şi PMP au constatat că sunt majoritari, însă fără să mai facă ravagii printre proiecte. Au fost respinse punctual acele iniţiative presupuse a fi neconforme cu prevederi ale legii sau care erau vădit forţate. Printre cele din ultima categorie se află solicitarea Consiliului de Administraţie al Aeroportului (regie subordonată CJ) de revocare a lui Alexandru Anghel, fostul director general al aerogării, din mandatul de administrator. Motivele menţionate pe o pagină din cele 28 ale proiectului de hotărâre prin care se cere revocarea acoperă o gamă largă de abateri, de la absenţa la unele şedinţe până la acţiunile în instanţă deschise de Anghel împotriva unor decizii ale CJ şi CA al Aeroportului.

Propunerea suspendării contractului de management al directorului Şcolii Populare de Arte a fost, de asemenea, scoasă de pe ordinea de zi. Numele lui Traian Mocanu apare într-un dosar instrumentat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Iaşi. Liberalii au arătat că, până la o sentinţă definitivă care ar dovedi acuzaţiile ce i se aduc, orice măsură care vizează îndepărtarea din funcţia pe care o deţine este neconstituţională. Prin urmare, a dispărut şi proiectul de hotărâre care ar numi un interimar la conducerea şcolii.

Un alt proiect la care s-a renunţat este cel prin care urma să se atribuie spaţii suplimentare în folosinţă gratuită Ansamblului Folcloric al Judeţului Iaşi.  Dintre cele 40 de proiecte rămase, interes va suscita, ca de obicei, cel privind stadiul lucrărilor la drumurile judeţene. Discuţii se anunţă şi pe marginea propunerii de stabilire a componenţei delegaţiei care va merge în toamnă la München, la Târgul internaţional pentru investiţii şi proiecte imobiliare Expo Real.

Comentarii