Cum poti sa impaci capra cu varza!

Dr. Fauci îl laudă pe Biden pentru „ascultarea ştiinţei” şi pe Trump pentru vaccinuri

vineri, 11 decembrie 2020, 23:38
2 MIN
 Dr. Fauci îl laudă pe Biden pentru „ascultarea ştiinţei” şi pe Trump pentru vaccinuri

Imunologul Anthony Fauci a declarat joi că l-a văzut pe Joe Biden, viitorul preşedinte SUA, ca un om „foarte atent la ştiinţă” şi a acordat administraţiei lui Donald Trump „meritul” succesului dezvoltării vaccinurilor împotriva Covid-19, într-un interviu acordat joi AFP.

Membru al actualei celule de criză a Casei Albe împotriva pandemiei coronavirusului şi numit în funcţia de consilier principal în această chestiune de Biden, dr. Fauci a estimat că acesta din urmă era „foarte atent la ştiinţă, date şi dovezi ştiinţifice "şi că viitoarea sa administraţie ar fi "foarte ataşată de urmărirea ştiinţei ".

"Acesta este ceva ce făcea preşedintele ales Biden când l-am cunoscut în timpul administraţiei Obama", a spus bărbatul care a lucrat cu fostul senator din Delaware pentru a combate Ebola şi gripa H1N1. „Îmi imaginez că planul (de a lupta împotriva pandemiei), aşa cum este dezvoltat de noul guvern, va fi foarte înrădăcinat în ştiinţă”, a adăugat el.

Anthony Fauci, o personalitate medicală foarte respectată, a fost uneori atacat de preşedintele Donald Trump, care a fost, de asemenea, criticat pe scară largă pentru gestionarea pandemiei din Statele Unite, minimizând pericolul acesteia şi apoi batjocorind măsurile de sănătate pentru a lupta împotriva răspândirii.

Directorul Institutului Naţional de Boli şi Alergii Infecţioase (NIAID) a subliniat totuşi pentru AFP că succesul operaţiei Warp Speed ​​de a dezvolta vaccinuri se datorează administraţiei Trump.

„Operaţiunea Warp Speed ​​a avut succes şi sunt sigur că vom continua pe această cale. (…) Să avem un vaccin gata pentru a fi distribuit la mai puţin de un an după identificarea virusului este ceva fără precedent ca rapiditate", a spus dr. Fauci.

Cititi materialul integral pe hotnews.ro

 

Comentarii