Dublă reușită academică: Gerard Jităreanu, ales rector al Agronomiei şi membru titular al Academiei de Ştiinţe Agricole

joi, 27 februarie 2020, 02:56
1 MIN
 Dublă reușită academică: Gerard Jităreanu, ales rector al Agronomiei şi membru titular al Academiei de Ştiinţe Agricole

Prof.dr. Gerard Jităreanu a avut ieri o dublă reuşită: a fost ales pentru un al treilea mandat la conducerea Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad“ şi a fost ales ca membru titular al Secţiei de cultură a plantelor în cadrul Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice.

 Votul de la USAMV Iaşi a avut loc în cursul zilei de astăzi, s-au prezentat la urne 96% dintre persoanele cu drept de vot, fiind puţin peste 200 de votanţi din 215 cu drept de vot, iar dintre voturile oferite 88% au fost pentru, valide, iar 12% dintre buletine au fost anulate. „Vineri, în şedinţa Senatului, vor fi validate rezultatele şi apoi vor fi transmise la minister. Mă gândesc la un program de consultări, după ce va veni ordinul de numire de la Bucureşti, la toate facultăţile, pentru a desemna echipa de prorectori şi a începe concursurile pentru ocuparea posturilor de decani“, a declarat prof.dr. Gerard Jităreanu. Acesta a precizat că doreşte ca întreaga comunitate să fie implicată în procesul de desemnare a decanilor şi a prorectorilor.
 
După validarea din Senatul de vineri a alegerilor, rezultatele vor fi transmise la Bucureşti, la sediul ministerului, unde vor ajunge cel târziu luni. În funcţie de momentul în care va ajunge ordinul de numire la Iaşi, prof.dr. Gerard Jităreanu a declarat că îşi va da demisia din funcţia de preşedinte al Senatului, iar sursele „Ziarului de Iaşi“ au explicat că la Senat va candida actualul rector, prof.dr. Vasile Vîntu, al cărui mandat se va încheia pe 9 martie.
 
Cătălin HOPULELE

Comentarii